Breaking news

Documentar despre trupele speciale ale Poliţiei Române, difuzat de Discovery

Discovery Channel difuzează începând din această seară un documentar intitulat ”Polițiști de elită”, ai căror protagoniști sunt trupele speciale ale Poliţiei şi Jandarmeriei Române – Serviciul Special de Intervenţie Rapidă şi Brigada Specială de Intervenţie.

Documentarul “Poliţişti de elită”, difuzat de Discovery Channel începând de luni, ora 22.00, prezintă în șase episoade, activitatea trupelor speciale de poliție și jandarmi din România.

Programul conţine secvenţe rareori văzute, prezentate chiar din perspectiva poliţiştilor. Pe lângă misiunile în care sunt implicaţi, îi urmărim la diverse antrenamente – de la arte marţiale până la urmăriri de maşini, în mare viteză.

Trecând de la un oraş la altul, fiecare episod urmăreşte mai multe departamente, printre care Jafuri, Omucideri, Crimă organizată, Bande, Droguri, Trafic Uman, Misiuni Anti-tero şi Trafic Rutier.

Documentarul a fost filmat în 2011, are 6 episoade şi cuprinde imagini despre misiunile şi antrenamentele trupelor speciale ale unităţilor de ordine publică din Bucureşti, Moscova şi Varşovia. Echipa care a lucrat la acest documentar a realizat şi serialul “Tehnici esenţiale de supravieţuire”, cu Bear Grylls.

Serialul va prezenta şi cum se antrenează poliţiştii români – arte marţiale, luptă corp la corp, urmăriri cu maşini de mare viteză, respingerea unui atac aerian din partea unui elicopter care aterizează pe acoperişul unei clădiri.

În primul episod, difuzat în această seară la Discovery Channel, Poliţiştii din Varşovia vizează o bandă criminală violentă, considerată responsabilă pentru răpiri, trafic de droguri şi alte infracţiuni grave, însă din lipsă de probe, persoanele arestate sunt eliberate. În Moscova, poliţiştii iau cu asalt un cazino din lumea interlopă, unul dintre cele câteva sute care funcţionează în acest oraş. Iar în Bucureşti, trupele Departamentului pentru Operaţiuni Speciale, o divizie secretă a poliţiei, arestează doi bărbaţi suspectaţi de trafic de persoane, pe care îi căutau de trei ani.

Serialul va fi difuzat în 105 ţări din Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa.

>