Breaking news

Doctorul Raed Arafat, duminică, la Campania Premiile TVR Cultural

Povestea doctorului Raed Arafat este subiectul documentarului „112”, pe care TVR Cultural îl difuzează duminică, 1 aprilie, de la ora 18.05, într-un nou episod din seria dedicată Campaniei Premiile TVR Cultural. Duminică puteţi descoperi extraordinara poveste a unui învingător, în episodul cu numărul 27 din cadrul campaniei demarate de TVR Cultural.

 

 În 1990 dr. Raed Arafat începea aventura SMURD, cu maşina personală cu girofar, pe care scria „Medic”. Astăzi, maşinile roşii inscripţionate cu SMURD înseamnă mii de vieţi salvate şi destine renăscute. În 1990 viaţa doctorului Arafat era ca o adevărată cursă cu obstacole, astăzi este o emoţionantă poveste despre sacrificiu, determinare şi dragoste de oameni. Salvezi o viaţă, salvezi o lume. Acesta este crezul doctorului Raed Arafat.

„După câteva zile petrecute în preajma medicilor, asistenţilor medicali şi paramedicilor de la  SMURD, am înţeles cu adevărat cât de complexă şi fragilă este viaţa. Până să am această experienţă, lumea arăta altfel pentru mine. Am primit în câteva zile o puternică lecţie de devotament şi de sacrificiu de sine care va rezona în mine de acum înainte. Nu exagerez când spun că oamenii din sistemul medical de urgenţă, cei de la SMURD şi de la Pompieri, care stau „cu arma la picior” zi şi noapte pentru a ne sări nouă în ajutor, sunt eroii vieţii noastre de zi cu zi. Am avut privilegiul de a-i cunoaşte pe aceşti oameni şi, mai ales, am avut privilegiul de a vorbi cu dr. Raed Arafat despre excepţionala sa aventură care se numeşte SMURD”, spune Ruxandra Ţuchel, realizatorul documentarului.

„112″ este un film realizat de Ruxandra Ţuchel (director de imagine Silviu Andrei) şi este programat în cadrul Campaniei Premiile TVR Cultural, duminică 1 aprilie, de la ora 18.05, pe TVR Cultural şi simulcast pe TVR HD şi va putea fi votat după vizionare, trimiţând SMS cu textul „27” la numărul de telefon 1269 (costul unui SMS este de 0,87 Euro cu TVA inclus.).

La TVR Cultural continuă campania demarată în luna octombrie a anului trecut – Campania Premiile TVR Cultural, în cadrul căreia se întrec 30 de filme documentare. Toate cele 30 de fillere pot fi votate de către telespectatori imediat după vizionare, marile câştigătoare din fiecare categorie – eveniment, asociaţii, respectiv oameni – fiind desemnate anul acesta.