Breaking news

Doar cu frunza a contribuit Ministerul lui Udrea la autocarele turistice

Contribuția Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului la proiectul autocarelor turistice supraetajate din Capitală, se rezumă doar la aprobarea dreptului de utilizare legală  de către RATB a logo-ului turistic al României.

udrea buzPe 28 iulie au fost introduse patru autocare turistice supraetajate destinate turiștilor străini care vor să viziteze Capitala de la înălțime. Cele patru autocare supraetajate și decapotate au fost închiriate de RATB de la Regia de Transport Local din Constanța.

Lansarea traseului turistic a fost făcut cu mult fast de către Ministrul Turismului Elena Udrea. Însă contribuția ministerului condus de Elena Udrea în acest proiect este aproape zero. Tot ce a făcut ministerul a fost să accepte ca RATB să folosească în scop comercial logo-ul turistic al României.

Turiștii străini care s-au plimbat cu celebrele autocare s-au plâns de lipsa unui ghid și de faptul că foliile aplicate pe geamuri îi împiedică să vadă itinerariul prin Capitală. exclusivNEWS.ro a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului lămuriri în legătură cu aceste probleme sesizate de turiști. Așa am aflat că de fapt ministerul nu a contribuit cu nimic la acest proiect turistic și pasează întreaga responsabilitate privind derularea programului în curtea RATB.

Linia de transport turistic la care faceţi referire nu este operată de MDRT, aşadar aspectele de ordin logistic şi operaţional nu sunt responsabilitatea instituţiei noastre. MDRT şi RATB au încheiat un protocol în baza căruia RATB poate folosi marca „România – explore the Carpathian garden” şi elementele figurative aferente în scop publicitar, în vederea  promovării României ca destinaţie turistică. MDRT acordă RATB dreptul de a utiliza clipurile de prezentare a României pentru a fi utilizate în cadrul programelor de informare a călătorilor şi pentru a fi difuzate pe monitoarele LCD din autobuzele ce vor deservi liniile speciale”, a precizat pentru exclusivNEWS.ro Departamentrul de presă al Ministerului Turismului.

Deși nu a contribuit cu nimic la acest proiect turistic, Elena Udrea s-a înghesuit să fie în centrul atenției și chiar să fie prima persoană care urcă în acutocarul decapotat. Practic Elena Udrea și-a făcut promovare gratuită pe banii RATB, adică pe banii bucureștenilor.

Linia turistică va funcţiona zilnic, între orele 10.00-22.00, pe traseul Piaţa Presei Libere, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Presei Libere.

Pentru a se putea plimba cu autocarele supraetajate, turiștii trebuie să scoată din buzunar 25 de lei. Însă costul biletului nu oferă decât o plimbare la înălțime prin Capitală și nimic mai mult.