Breaking news

Doar 80% dintre angajații de la finanțe vor primi stimulentele

loading...

Sindicatele de la finanțe au bătut palma cu Ministrul Gheorghe Ialomițianu cu privire la acordarea sporurilor restante pe luna august.

greva.finantePublisind şi Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici au semnat sâmbătă cu conducerea MFP protocolul privind criteriile de stabilire a fondului de stimulente. Criteriile nu au fost negociate de către conducerea MFP, sindicatele reuşind să negocieze în schimb ponderea acestora în coeficientul final.

În urma înțelegerilor doar aproximativ 80% dintre angajații de la finanțe vor primi luni, 18 octmbrie,  stimulentele pe luna august, pe baza criteriilor de performanță. Săptămâna viitoare, să fie deblocat şi cel pentru septembrie, a declarat sâmbătă, la finalul negocierilor preşedintele Federaţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu.

Conform Protocolului, fondul de stimulente este stabilit în funcţie de trei criterii, care au ponderi aproximativ egale. Primul criteriu este gradul de realizare a programului de colectare a veniturile bugetare, acest indicator având o pondere de 35 la sută în punctajul total. Al doilea criteriu se referă la sumele stabilite suplimentar în urma acţiunilor de combatere a evaziunii fiscale, acest indicator având, de asemenea, o pondere de 35 la sută. Al treilea indicator vizează ponderea încasărilor fiecărei structuri teritoriale din subordinea MFP în totalul programului de colectare, iar acest indicator are o pondere mai scăzută, de 30 la sută.

Protocolul a fost semnat de toţi membrii comisiei constituite în acest scop la nivelul MFP, cu excepţia a doi reprezentanţi ai Alianţei Sindicale Sed Lex, care nu a participat la negocierile de sâmbătă de la Ministerul Finanţelor.

Sistemul de acordare a sitmulentelor pe criteriide performanță va fi menţinut până la apariţia noii Legi a salarizării.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>