Breaking news

Doar 25 de țări au confirmat participarea la Eurovision 2014. România nu se numără printre ele

25 de țări au confirmat deja participarea la ediția din 2014 a concursului Eurovision. România și Republica Moldova nu se numără pe lista de confirmări.

eurovision 2014Concursul Eurovision 2014, găzduit de Copenghaga, ar putea înregistra cel mai mic număr de țări participante.

Cu șapte luni înainte de începerea semifinalelor și a finalei internaționale Eurovision 2014, doar 25 de țări și-au anunțat participarea la concurs. În timp ce 7 deja au precizat că nu vor participa la Eurovisionul din Danemarca.

Suedia,  Danemarca ,  Finlanda , Norvegia,  Franța ,  Albania , Islanda, Irlanda, San Marino,  Georgia , Elveția, Olanda,  Estonia , Malta, Rusia, Germania,  Austria,  Macedonia, Muntenegru,  Belgia , Spania, Marea Britanie, Letonia, Lituania și Belarus sunt cele 25 de țări care au confirmat participarea la Eurovision Song Contest 2014 din  Danemarca.

În timp ce Slovacia, Cipru, Croația, Cehia, Monaco, Maroc, Andorra și Luxemburg, au confirmat că nu vor concura la Eurovision 2014.

Italia, Ucraina, Ungaria și Slovenia au declarat că vor fi cel mai probabil în competiție.

România și Republica Moldova nu au confirmat încă participarea la Eurovision 2014, dar nici nu au dat de înțeles că nu vor participa.

La ediția din 2013, găzduită de orașul suedez Malmo, au participat 39 de țări. România a fost reprezentată de Cezar care s-a clasat pe locul 13 în finala Eurovision 2013.

Finala Eurovision 2014 va avea loc pe 10 mai 2014, la Copenhaga, capitala Danemarcei, întrucât Emmelie de Forest, cu piesa “Only Teardrops” a câștigat ediţia din 2013.

Concursul Eurovision, cel mai celebru show tv din lume, va fi difuzat în această lună și în China. Postul CCTV-15, specializat pe muzică de toate genurile, va difuza pe 5, 6 și 7 octombrie, semifinalele și finala Eurovision 2013.