Breaking news

DNA spune că Mita pentru Aristotel Căncescu era ascunsă în anunțuri TV

loading...

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu a fost reținut luni seară de către procurorii DNA, care susțin că acesta lua bani drept mită, de la diferite firme cărora le dădea contracte, printr-o metodă inedită. Banii erau dați prin intermediul televiziunii pe care o deține.

aristotel cancescu - dnaDe sărbători, bugetul lui Aristotel Căncescu exploda, după ce toți cei care îi erau ”datori” se înghesuiau să plătească difuzarea la tv de anunțuri de sărbători. Procurorii DNA au stabilit că prin această metodă, Căncescu încasa mita de la firmele respective pe care le favoriza, oferindu-le contracte de la Consiliul Județean.

Publicitatea cumpărată de firma Ramb Sistem la o televiziune locală controlată tot de Aristotel Căncescu, reprezenta contravaloarea ajutorului dat de Aristotel Căncescu acelei societăți pentru a câștiga contracte pentru reabilitarea unei baze sportive și a unui teren de sport a unui liceu.

Un beneficiar al contractelor ar fi fost firma deputatului Ion Diniţă. Planurile şefului CJ Braşov ar fi fost cunoscute şi de un alt deputat PNL, Daniel Zamfir.

Azi, Aristotel Căncescu va fi dus în fața unui judecător cu propunerea de arest preventiv pentru 29 de zile.

DNA mai susține în referatul de reținere că Aristotel Căncescu se pregătea să acorde preferenţial contractul pentru reabilitarea Spitalului Judeţean Braşov.

Licitaţia de 19 milioane de euro, pentru reabilitarea Spitalului Judeţean Braşov, a fost câştigată de o firmă, dar a fost atribuită alteia. Și asta, după ce preşedintele CJ Braşov ar fi dispus comisiei de licitaţie să anuleze rezultatul.

DNA mai spune şi că un contract de reabilitare a drumurilor, negociat la 9 milioane de lei, a costat în final 100 de milioane.

loading...