Breaking news

DNA spune că Fiscul nu poate cere TVA retroactiv pentru tranzacțiile imobiliare

Procurorii anticorupție îl pun cu botul pe labe pe șeful Fiscului Sorin Blejnar, după ce acesta a cerut plata retroactivă a TVA pe tranzacțiile imobiliare.

Mihail Negru, unul dintre cetăţenii care au fost hărţuiţi de Fisc pentru TVA retroactiv din tranzacţiile imobiliare, a făcut plângere la DNA împotriva ANAF şi a lui Sorin Blejnar, şeful instituţiei.

Dintr-o exaltare copilărească a preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, care a încercat să se laude că el poate strânge fonduri la bugetul de stat. Aşa zisul TVA este insinifiant pe lângă penalităţile şi accesoriile care se stabilesc ulterior. Deci putem spune că este o camătă”, a declarat Mihail Negru pentru RTV.

Drept urmare, procurorii DNA au dat o rezoluţie în care afirmă că Fiscul nu are bază legală să ceară TVA retroactiv pentru tranzacţiile imobiliare din perioada 2005-2006.

Plângerea ANAF s-a întors ca un bumerang împotriva instituţiei, întrucât cererile Fiscului către Direcţia Naţională Anticorupţie au fost contrazise într-o rezoluţie oficială a procurorilor din 4 aprilie.

Este pentru a doua oară când măsurile dispuse de Blejnar, sunt declarate ilegale de către justiție. La fel s-a întâmplat și cu plata retroactivă a TVA, pe drepturi de autor de către jurnaliști, artiști și actori.