Breaking news

DNA a ratat flagrantul cu deputatul Coman Gheorghe

loading...

Procurorii DNA s-au făcut de râs. Au încercat să-l prindă în flagrant pe deputatul PC, Coman Gheorghe, în timp ce primea bani de la o persoană pentru a face trafic de influență, însă parlamentarul a fugit în timpul operațiunii.

coman gheorgheDNA a organizat un flagrant pentru a-l prinde pe deputatul PC, Coman Gheorghe în timp ce primea 3140 de lei pentru a face trafic de influență la Direcția Sanitar Veterinară din Buzău.

Numai că deputatul a fugit în timpul flagrantului. Deputatul a fost prins și dus în cursul zilei de joi l sediul DNA Ploiești pentru audieri.

În perioada noiembrie – decembrie 2013, folosindu-se de influența conferită de funcția de conducere deținută în cadrul partidului din care face parte, învinuitul Coman Gheorghe a solicitat unui denunțător, persoană cu funcție de conducere în Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, în schimbul menținerii acestuia în funcția publică respectivă (care la nivel politic „revenea” partidului respectiv), diverse servicii, precum și remiterea unor foloase materiale necuvenite. Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formațiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău. În perioada 9 – 16 decembrie 2013, în același context, învinuitul Coman Gheorghe i-a solicitat denunțătorului să achite jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă evenimentului organizat la data de 14 decembrie 2013, în municipiul Buzău, cu ocazia conferinței având ca scop alegerea conducerii județene a respectivei formațiuni politice (eveniment la care a și fost reînvestit în funcția de președinte), respectiv suma de 3.140 lei. Această sumă a fost primită de învinuitul Coman Gheorghe la data de 18 decembrie 2013, în scopul mai sus menționat, fiind surprins în flagrant de procurorii anticorupție. ”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

După care DNA spune că a ratat flagrantul: La intervenția procurorilor, învinuitul a fugit cu autoturismul în care se afla în momentul infracțiunii flagrante, sustrăgându-se urmăririi penale.

loading...