Breaking news

DNA face scut în jurul lui Hăineală și spune că nu vede infracțiune în SMS-urile procuroarei

Laura Oprean, șeful interimar al DNA spune că SMS-urile trimise în 2012 de Oana Hăineală unui membru CSM ca să-i spună cum să voteze în consiliu, nu conțin infracțiuni demne de luat în seamă de procurorii anticorupție.

laura oprean si oana hainealaDNA face scut în jurul lui Oana Hăineală și nici nu se autosesizează în cazul SMS-urilor care denotă clar traficul de influență și abuzul în serviciu în formă calificată, comis în mod repretat de Hăineală.

Din sms-urile difuzate în materialele de presă nu au rezultat aspecte specifice a unei infracţiuni de comepetenţa DNA. Înainte de toate, se ia în calcul competenţa pe faptă până la competenţa privind calitatea persoanei„, a declarat Laura Oprean, joi la bilanțul DNA pe anul 2012.

Și asta în condițiile în care conținutul SMS-urilor în cauză este mai mult decât grăitor.

Potrivit Lumea Justiției, pe  18 iulie 2012, Angel Gabriel Roșca a primit pe inventar de la DEA din cadrul CSM un telefon Nokia 2730, cu numărul 0724.127.366, care a aparținut anterior, pentru scurtă durată, procurorului Bogdan Gabor din CSM.

În mesajele relatate de Angel Gabriel Roșca, apar solicitări din partea șefelor CSM către procurorul Bogdan Gabor de a vota în anumite feluri, anumite puncte de pe ordinea de zi.

Bogdan Gabor, fost prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului Tribunalului Maramureș, a fost ales în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii la alegerile din ianuarie 2012, ca reprezentant în Consiliu al procurorilor de la parchetele de tribunale.

Iată conversațiile cu probleme, așa cum au fost relatate de Angel Gabriel Roșca:

Mesaje de la Oana Hăineală:

– “ne roagă Alina să dăm cu DA la pct 13 pup”

– “Să nu uităm să dăm cu NU la pag 23 la plecarea lui Vasilică”

– “o să facem plen joi (da vezi că nu le zicem la 4pezi – neacșu, danileț, dumbravă și șerban – ca să se care liniștiți în turneul electoral pt roman) noi joi seară plecăm la JAI…”

– “la suplimentarea cu posturile n-ar trebui să votăm împotrivă? Eu așa aș vota… La comisii la fcț de conducere procurori. Membri: amian, foitos, petrescu mandici. La judecători: opaiog, franguloiu, hancu, marin”