Breaking news

DNA îi anchetează penal pe senatorii liescu Lucian și Măgureanu Cezar Mircea și pe deputatul Anton Marin

Senatorii Iliescu Lucian și Măgureanu Cezar Mircea și deputatul Anton Marin, sunt anchetat de către procurorii DNA, pentru mai multe fapte de corupție.

Iliescu Lucian - Măgureanu Cezar Mircea - Anton MarinSenatorul Iliescu Lucian, primar al municipiului Giurgiu, la data faptelor, în prezent senator în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:  abuz în serviciu, în formă continuată (două acte materiale), conflict de interese, în formă continuată (două acte materiale) și instigare la folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

ANTON MARIN, președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, la data faptei, în prezent deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,

ILIESCU ȘTEFAN-ADRIAN, fiul primului menționat, administrator al unor societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată (două acte materiale), complicitate la conflict de interese, în formă continuată (două acte materiale) și cumpărare de influență.

MĂGUREANU CEZAR-MIRCEA, senator în Parlamentul României la data faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

PAVEL MARIN, director în cadrul primăriei municipiului Giurgiu – Administrația Domeniului Public, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată (două acte materiale) și complicitate la conflict de interese în formă continuată (două acte materiale).

În perioada 2010 – 2011, suspectul Iliescu Lucian, în calitate de primar al municipiului Giurgiu, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, împreună cu fiul său, Iliescu Ștefan-Adrian, a întreprins demersurile necesare pentru a favoriza firmele controlate de acesta din urmă, în contextul organizării de către Primăria Giurgiu a două licitații ce aveau ca obiect vânzarea unei suprafețe de 2.200 mp teren și concesionarea lucrărilor de construcție a unui imobil cu destinația “Piață Agroalimentară„ pe un alt teren în suprafață de 3.200 mp. Ambele suprafețe de teren sunt situate în zona centrală a municipiului Giurgiu”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Anterior acestor momente, suspecții mai sus-menționați au beneficiat și de ajutorul celorlalte persoane, în sensul că:
– suspectul Pavel Marin l-a sprijinit pe primarul municipiului Giurgiu să promoveze proiecte de hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Giurgiu și să organizeze licitațiile publice câștigate de firmele controlate de fiul acestuia din urmă. Ulterior, suspectul a devenit administrator al societății comerciale care administrează și în prezent Piața Agroalimentară Giurgiu, obținând beneficii sub formă de salarii primite atât de la firma administrată, cât și direct din conturile bancare ale suspectului Iliescu Ștefan-Adrian.
– suspecții Anton Marin și Măgureanu Cezar-Mircea și-au folosit influența și autoritatea pentru a determina mai mulți consilieri locali să voteze favorabil proiectele de hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Giurgiu care aveau ca obiect trecerea din domeniul public în domeniul privat și ulterior vânzarea prin licitație publică a suprafeței de 2.200 mp teren.

Ca urmare a acestor demersuri, firmele controlate de suspectul Iliescu Ștefan-Adrian au câștigat cele două licitații, deși în cadrul uneia nu erau îndeplinite condițiile prevăzute în documentația de calificare.

Pentru ajutorul acordat, suspectul Măgureanu Cezar-Mircea a pretins de la suspectul Iliescu Ștefan-Adrian suma de 50.000 de euro din care a primit suma de 10.000 de euro.