Breaking news

DNA face verificări după ce Elena Udrea a fost dusă în arest fără cătușe la mâini

loading...

DNA a demarat verificări, după ce marți seară, ofițerul judiciar care o însoțea pe Elena Udrea la arestul Poliției Capitalei, i-a scos cătușele de la mâini, iar deputatul a intrat fără cătușe în sediul Poliției.

dna - udrea - catuseOficialii DNA au declarat, marți seară, pentru AGERPRES, că au fost demarate verificări administrative privind respectarea procedurilor de predare în cazul Elenei Udrea, reținută în dosarul Microsoft.

Ancheta vine după ce Elena Udrea fost filmată și fotografiată fără cătușe la mâini, în momentul în care a coborât din mașina care a adus-o de la DNA la arestul Poliției Capitalei.

Elena Udrea, fost Ministru al Dezvoltării, a fost reținută marți seară de procurorii DNA pentru luare de mită și spălare de bani.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea), trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România), trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro) și spălare de bani. Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Miercuri, Elena Udrea va fi dusă la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>