Breaking news

DNA: Elena Udrea a luat mită din despăgubirea ilegală de la ANRP

Document bombă de la DNA, aruncă în aer clasa politică din România. Elena Udrea, protejata lui Băsescu, este acuzată de procurori că a luat mită din despăgubirea ilegală de 62 de milioane de euro de la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților.

elena udrea - dna - baniSe strânge lațul DNA în jurul Elenei Udrea. Președinta PMP, și protejata lui Băsescu, este cercetată într-un dosar disjuns din cel al Alinei Bica, în care Elena Udrea este acuzată de DNA că ar fi beneficiara unei părți a șpăgii de 10 milioane de euro luată de Dorin Cocoș de la Stelian Gheorghe.

La aceste acuzații, Elena Udrea a reacționat printr-o postare pe pagina sa de facebook: Citesc pe blogul lui Robert Turcescu un document oficial DNA! În primul rând pun întrebarea: dacă este normal ca un astfel de document să fie dat, pentru a apărea “pe surse”, unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor? Încă nu ştim al căror Servicii. Pentru că îmi este amintit numele într-o înşiruire, fac următoarele comentarii: – NU AM NICIO LEGĂTURĂ cu presupusa intervenţie la ANRP făcută pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gh. Stelian – NICIODATĂ, în NICIO SITUAŢIE, nu am intervenit pentru NIMENI la conducerea ANRP, nu am vorbit cu NICIUN reprezentant al acestei instituţii pe care, de altfel nici măcar nu-i cunoşteam. Aşa cum am precizat deja, nu am ştiut că Alina Bica, cu care eram colegă în Guvern la acea dată, era reprezentanta Ministerului Justiţiei la ANRP. Dar, în legătură cu anumite informaţii care mi-au ajuns la urechi în acea perioada, despre posibile ilegalităţi comise de Preşedinta Agenţiei, am vorbit cu colegi din conducerea partidului. Dar nu numai cu colegi!!! Toţi cei cărora le-am reclamat mi-au spus că mă înşel, că nu se probează nimic… Justiţie până la capăt înseamnă şi adevăr până la capăt! Tic tac…tic tac…

Robert Turcescu a publicat duminică pe blogul personal un document de la DNA, în care apare și numele Elenei Udrea alături de cel al Aline Bica, care acum s-a ales și cu dosar de luare de mită.

În schimbul celor 3,5 milioane de euro luați drept mită, Alina Bica trebuia să soluţioneze favorabil dosarul lui Ioan Nicule sau să tergiverseze ancheta până la împlinirea prescripţiei. Pe lângă cei 3,5 milioane de euro, Ioan Niculae i-ar fi promis  Alinei Bica că, împreună cu Liviu Dragnea, să o sprijine pentru promovarea în funcţia de procuror general al României.

În anchetă se arată că Alina Bica ar fi primit mită şi de la Ovidiu Tender, care era judecat într-un dosar pe care îl întocmise chiar fosta şefă a DIICOT.

Ovidiu Tender a apelat la unul dintre consilierii Alinei Bica, Florin Ionuţ Mihăilescu, astfel încât acesta din urmă i-a dus fostului procuror-şef al DIICOT mai multe documente, pentru ca ea sî le consulte. Alina Bica urma să îl consilieze în sensul formulării unei apărări favorabile omului de afaceri. În urma sprijinului acordat omului de afaceri, Alina Bica şi Șerban Mihăilescu ar fi primit un teren, cel din urmă primind şi bani direct pe card.

Liviu Dragnea neagă orice implicare în propunerea Alinei Bica la Parchetul General.

Oana Stancu a declarat duminică seară la emisiunea Punctul de întâlnire de la Antena 3, că fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, şi-ar fi mutat toţii bani din Dubai, lăsându-i “pe Elena şi pe Traian Băsescu fără bani”.

“Vă dau o informaţie pe care o deţin de câteva zile şi am analizat-o şi o spun astăzi cu titlul de avertisment. În cercuri foarte intime pentru Dorin Cocoş există informaţia că acesta s-a lăudat înainte de arestarea lui că a mutat toţi banii din Dubai acolo unde s-ar fi aflat, exprimarea lui fiind: <i-am lăsat pe Elena şi pe Băsescu fără bani>”, a spus Oana Stancu.

Potrivit informațiilor furnizate de procurorii DNA, Dorin Cocoş a luat 10 milioane de euro din dosarul ALRO, 10 milioane de euro din cazul cu retrocedările, 9 milioane de euro din Dosarul Microsoft.

>