Breaking news

DNA cere arestarea lui Coman Gheorghe

loading...

La 24 de ore de când deputatul Coman Gheorghe a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 3140 lei, DNA cere Camerei Deputaților încuviințarea arestării.

coman gheorgheLa solicitarea șefului DNA, Laura Codruța Kovesi, Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc a trimis către Camera Deputaților, cererea privind încuviințarea arestării deputatului Coman Gheorghe.

”Astăzi, 19 decembrie 2013, în baza datelor comunicate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul art. 72 alin. 2 din Constituţia României (republicată), art. 24 Legea nr. 96/2006  privind Statutul deputaţilor şi senatorilor (republicată) şi art. 195 din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994 (republicată) privind Regulamentul Camerei Deputaţilor, ministrul Justiţiei a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea de încuviinţare a arestării  preventive a domnului deputat Coman Gheorghe într-un dosar penal instrumentat de către Direcţia Naţională Anticorupţie”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Justiției, remis exclusivNEWS.ro.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a trimis dosarul deputatului PC la Comisia juridică, precizând că nu a fost vorba de flagrant infirmând astfel spusele DNA. Zgonea i-a transmis deputatului PC să aibă bun simț și să își dea demisia.

Sper ca domnul Coman va avea decența să-și dea demisia din Parlamentul României. Pot să vă spun că nu este flagrant, este o informație falsă”, a spus Zgonea.

Însă, DNA susține sus și tare că l-a prins în flagrant pe liderul Filialei PC din Buzău.

În urma sustragerii acestuia de la urmărirea penală, prin aceea că a fugit cu autoturismul în care se afla în momentul infracţiunii flagrante, la data de 19 decembrie 2013, învinuitul a fost prins.
Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cerere Preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Cererea a fost înaintată în conformitate cu prevederile art. 72 alin 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Valeriu Zgonea a precizat că dosarul a fost trimis către Comisia juridică conform deciziei Biroului permanent. Și că membrii comisiei au termen trei zile, adică până luni, pentru a prezenta raportul. Urmând ca luni la ora 11.00 să aibă loc ședința Biroului Permanent care va decide convocarea pe 27 decembrie a ședinței de plen a Camerei Deputaților.

loading...