Breaking news

DNA cere arestarea preventivă a deputatului PSD Ion Stan

Procurorii DNA au solicitat vineri, încuviințarea arestării preventive a deputatului Ion Stan, pentru luare de mită.

Procurorii DNA cer ridicarea imunității deputatului PSD, Ion Stan pentru a putea cere arestarea preventivă a acestuia întrucât au extins cercetările în cazul demnitarului acuzându-l că în urmă cu trei ani a luat mită 100.000 de euro.

La data de 23 noiembrie 2012, procurorii au dispus extinderea cercetării și începerea urmăririi penale față de învinuitul STAN ION pentru infracțiunea de trafic de influență. Prin ordonanța de extindere a cercetărilor, procurorii au reținut că, în perioada mai-iunie 2009, având funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid politic, învinuitul Stan Ion a pretins și a primit, în mod indirect, în beneficiul formațiunii politice din care face parte, de la același denunțător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 100.000 euro, lăsându-l pe acesta să creadă că are influență asupra unor funcționari, respectiv primari, ai unor localități din jud. Dâmbovița, pentru a determina încheierea unor contracte de către primării cu firme controlate direct sau indirect de către denunțător”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Potrivit procedurii, șeful DNA solicită Ministerului Justiției să ceară Camerei Deputaților, ridicarea imunității.

Cererea DNA este trimisă de Ministerul Justiției șefului Camerei Deputaților, care convoacă Biroul Permanent.

Mai apoi solicitrea este trimisă Comisiei Jurdice care dă un aviz pozitiv și negativ.

Decizia finală aparține însă plenului Camerei Deputaților care decide dacă îi ridică imunitatea deputatului PSD, Ion Stan și abia atunci procurorii pot cere unei instanțe de judecată arestarea preventivă a demnitarului.

>