Breaking news

DNA cere arestarea lui Nicuşor Constantinescu, pentru că nu s-a întors la timp din SUA

loading...

DNA va cere în instanţă arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru că acesta nu s-a întors, în termenul legal, din SUA, unde se află pentru tratament medical.

nicusor constantinescu - dnaDNA va solicita joi, judecătorilor, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv este urmarea faptului că Nicușor Constantinescu nu s-a întors în ţară până la 11 iunie, aşa cum dispusese instanţa.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să se ia în discuţie o contestaţie a lui Nicuşor Constantinescu împotriva unei decizii a Tribunalului Bucureşti prin care s-a stabilit, în 4 iunie, legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar în cazul său.

Tot la Curtea de Apel Bucureşti va fi luată în discuţie, joi, o contestaţie a DNA faţă de hotărârea prin care Tribunalul Bucureşti a respins propunerea procurorilor de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar faţă de şeful CJ Constanţa. Acest proces ar fi trebuit să aibă loc luni, însă el a fost amânat pentru ca apărarea să aibă timp depună în instanţă o serie de acte medicale ce ar atesta starea de sănătate a lui Constantinescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, susţine, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale şi că a cerut arestarea sa preventivă, deşi el a fost operat şi se află într-un spital din SUA.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este din 9 aprilie 2014 în SUA, pentru tratarea cancerului de prostată, boală incurabilă în România, cu speranţă de supravieţuire mică şi în Europa. Spitalul Universitar John Hopkins din Baltimore – Statul Maryland, USA este instituţia medicală americană unde Nicuşor Constantinescu luptă, alături de echipa medicală, utilizând cele mai noi tehnologii, pentru salvarea vieţii acestuia. Nicuşor Constantinescu a fost operat cu ajutorul robotului Da Vinci, extirpându-i-se total şi radical prostata, glandele seminale, ganglionii şi nodulii din pelvis. Tratamentul ambulatoriu administrat de medicii americani, alternat cu reinternări repetate pentru tratarea efectelor secundare (incontinenţă urinară minim trei luni, spasme ale vezicii urinare, reabilitarea funcţiilor şi organelor afectate) continuă şi astăzi, 17 iunie 2014. Drena montată în pelvis colectează încă lichid zilnic în cantităţi mari, împiedicând începerea radio-terapiei cu acceleratori nucleari, pentru prevenirea extinderii celulelor canceroase” , se arată în comunicatul lui Nicușor Constantinescu.

Avocatul Marius Mocanu mai precizează în documentul citat că DNA a contestat chiar şi biopsia efectuată la Mina Minovici care confirma boala preşedintelui Nicuşor Constantinescu, precizând că toate acestea reprezintă măsuri abuzive, inumane, contrare eticii profesionale.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, luni, judecarea contestaţiei depuse de procurorii DNA împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, care revocase măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, următorul termen fiind 19 iunie.

Prin decizia din 4 iunie, instanţa a admis în parte cererea formulată de avocatul lui Nicuşor Constantinescu privind încuviinţarea de a părăsi România, în perioada 6 iunie-11 iunie, pentru a se deplasa la unitatea medicală Johns Hopkins din Chicago.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost trimis în judecată în trei dosare şi este cercetat într-un al patrulea dosar, pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

loading...