Breaking news

DNA cere arestarea în lipsă a fostului deputat Sebastian Giță, dispărut de 10 zile

loading...

DNA solicită arestarea în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiță, dat dispărut de mai bine de zece zile. Patronul RTV nu s-a prezentat la poliție pentru a da cu subsemnatul și astfel a încălcat măsura controlului judiciar.

sebastian ghita - dnaÎnalta Curte de Casație și Justiție va lua în dezbatere, pe 5 ianuarie 2017, cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a lui Sebastian Ghiță.

Fostul deputat  trebuia să se prezinte la IJP Prahova, joi, la ora 10,30, pentru a semna în cadrul controlului judiciar, însă nu a venit și nici a fost găsit de polițiști la domiciliul său din municipiul Ploiești, el încălcând, în acest fel, termenii controlului judiciar.

În aceste condiții, procurorii DNA Ploiești au cerut judecătorilor înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv.

Sebastian Ghiță a fost ultima dată la IJP Prahova în ziua de 19 decembrie pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauțiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploiești în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocații săi.

În aceste condiții, fostul deputat a fost căutat la domiciliul său și la mai multe adrese despre care se cunoștea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit, au precizat surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, el a fost dat în consemn la punctele de frontieră și este căutat pe teritoriul întregii țări.

Marți, 27 decembrie, magistrații de la ÎCCJ au respins o primă cerere a DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiță, însă au menținut interdicția ca acesta să părăsească teritoriul României.

Ulterior, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a transmis, joi, către Înalta Curte de Casație și Justiție, documentele prin care informează instanța supremă asupra faptului că Sebastian Ghiță a încălcat termenii controlului judiciar prin neprezentarea la sediul Poliției.

Dacă va fi arestat preventiv în lipsă, Sebastian Ghiță pierde și garanția de 13 milioane de euro pusă ca și cauțiune pentru a fi cercetat sub control judiciar.

 

loading...