Breaking news

DNA atacă Senatul pentru că s-a opus anchetării lui Gabriel Oprea în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină

Direcţia Naţională Anticorupţie atacă Senatul României pentru că luni a respins cererea privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

dnaProcurorii DNA sunt supăraţi pe Senat că nu i-a lăsat să-l ancheteze pe Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă.

Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină. Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Luni, 45 de senatori au votat “pentru”, 73 “împotrivă”, iar șase voturi au fost anulate. Drept urmare, cererea DNA a fost respinsă iar Gabriel Oprea scapă de urmărirea penală pentru ucidere din culpă.