Breaking news

Mitică de la Ligă, anchetat de DNA pentru șpaga primită de la compania RCS&RDS

DNA a demarat o anchetă privind contractul de publicitate dintre firma lui Dumitru Dragomir și compania RCS&RDS, prin care șeful LPF ar fi primit mită 3,5 milioane euro.

dumitru dragomir la dnaMitică de la Ligă va trebui să dea explicații în fața procurorilor DNA, pentru cei 3,5 milioane de euro primiți de la compania RCS&RDS, căreia i-a cedat drepturile tv pentru meciurile din Liga I.

RCS&RDS, i-a dat o șpagă de 3 milioane de euro lui Dumitru Dragomir, sub formă de publicitate la salonul de lux unde se organizează nunți și botezuri.

RCS&RDS a plătit sub formă de contract de publicitate încheiat cu firma SC BODU SRL, deținută de Dumitru Dragomir, circa 3 milioane de euro. În realitate, suma de bani reprezintă șpaga dată de compania de cablu către șeful LPF, ca urmare acordării drepturilor TV pentru Liga I către RCS&RDS.

Contractul dintre RCS&RDS și SC Bodu SRL, a fost încheiat la data de 15 august 2009. Adică la doar jumătate de an, de când compania de cablu câștigase drepturile tv pentru Liga I pentru perioada 2009-2011 și 2011-2014.

Potrivit documentelor publicate de Grupul de Investigații Politice, Dragomir a încasat de la RCS&RDS, suma de 1,7 milioane euro. Însă Dumitru Dragomir a declarat joi că s-au făcut acte adiționale la contract și suma încasată a depășit 3 milioane euro.

Obiectul contractului era publicitatea făcută de firma lui Dragomir, companiei RCS&RDS, în luxosul complex de săli de evenimente, Crystal Palace Ballrooms, aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului şi a Pieţei Unirii din Bucureşti, pe Calea Rahovei nr. 198A.

Prin acest contract, RCS & RDS a plătit 1,7 milioane de euro pentru a-şi face publicitate la nunţile şi botezurile ce urmau să se desfăşoare într-un imobil deţinut de firma lui Dumitru Dragomir.

La data semnării contractului imobilul era neamenajat astfel încât  RCS & RDS s-a oferit să-l amenajeze pe banii săi.

Ca să scape de acuzațiile de luare de mită, Dragomir a dat joi seară, declarații la DNA, în dosarul în care directorul Antena 1, Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv. La ieșirea din sediul DNA, șeful LPF a spus că el calcă în urmele a doi elefanți și că nu vrea să facă rău nimănui dar dacă nu are grijă își rupe glezna în urmele elefanților.