Breaking news

Procurorii DNA au pus sechestru pe satul Nadăş

loading...

Procurorii DNA au pus sechestru pe cele 8.700 de hectare de teren din satul Nadăș, județul Arad, retrocedate ilegal familiei Colţeu.

dna - satul nadasDescinderi în forță, marți dimineață ale procurorilor DNA Timișoara și ale polițiștilor, în județul Arad. Anchetatorii au demarat percheziții la mai multe adrese, inclusiv la cabinetele notariale care au legalizat actele în cazul retrocedării satului Nadăș.

Procurorii şi poliţiştii de la DNA Timişoara au ajuns și la Ocolul Silvic privat de la Nadăş, i-au anunţat pe aceştia că se va pune sechestru pe absolut toate bunurile acestora, inclusiv conturi, pământuri, dar şi lemnul care se afla în posesia acestora.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, de către mai multe persoane, a unor infracțiuni de corupție, cu un prejudiciu estimat de peste 20.971.503 euro și 296.942 lei. În cursul dimineții de 25 februarie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate verificări și percheziții în 5 locații situate pe raza județului Arad, urmând a se ridica documente în legătură cu hotărârile instanțelor, ce privesc retrocedarea unei suprafețe de peste 8000 ha teren. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea ofițerilor de poliție din cadrul IPJ Arad – Serviciul de Investigare a Fraudelor”, se precizează în comunicatul de presă al DNA.

Anul trecut aproximativ 8.700 de hectare de teren şi păduri din judeţul Arad au fost retrocedate  unei familii, practic un sat întreg a fost şters de pe faţa pământului.

Nici măcar biserica din sat nu scăpat de retrocedare, astfel mai multe familii au rămas fără case, terenuri, păduri.

Aceştia investighează modul în care a avut loc această retrocedare care a lăsat foarte multe semne de întrebare în urmă, existând suspiciuni asupra modului în care au fost dobândite documentele care au stat la baza acţiunilor din instanţă.

loading...