Breaking news

DNA a început urmărirea penală pe numele deputatului Ion Stan

Deputatul PSD Ion Stan este cercetat penal de către procurorii DNA sub acuzația de luare de mită de la un om de afaceri și a primit interdicția de a părăsi țara.

Procurorii DNA anunță că au declanșat cercetarea penală în cazul deputatului PSD, Ion Stan cât și a șoferului acestuia.

În ordonanţa de începere a urmăririi penale se arată că exista date şi indicii temeinice că în perioada 12-14 noiembrie 2012, învinuitul Stan Ion, deputat în Parlamentul României, a pretins de la un denunţător 130.000 lei, bani destinaţi pentru achiziţionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale, precum şi pentru achiziţionarea unor produse alimentare ce urmau a fi împărţite în preajma alegerilor parlamentare. Învinuitul a pretins banii lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari cu putere de decizie, în vederea înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum şi pentru obţinerea unor noi contracte de lucrări de către firmele controlate direct sau indirect de denunţător. În zilele de 16, 19, 21 şi 22 noiembrie 2012, învinuitul Stan Ion a primit, prin intermediul lui Sarca Florin, patru tranşe a câte 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folosiţi pentru achiziţionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi împărţite în campania electorală”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Inițial se vehiculase faptul că Ion Stan ar fi cerut suma de 1,3 milioane lei, drept mită din care ar fi primit doar 750.000 de lei. Totodată, Ion Stan a primit interdicție de a părăsi țara pentru următoarele 30 de zile.