Breaking news

DNA a cerut arestarea preventivă a fostului deputat PDL, Alin Trășculescu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat Tribunalului București, arestarea preventivă a lui Alin Trășculescu, fost deputat PDL, cercetat penal pentru fapte de corupție.

DNA a extins cercetările faţă de Alin Trășculescu şi a pus în mişcare acţiunea penală pentru o nouă infracţiune reţinută în sarcina sa şi anume asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Aceste noi măsuri au fost luate de procurori în dosarul în care se efectuează acte de urmărire penală faţă de persoana menţionată pentru infracțiunile de trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și instigare la infracțiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Întrucât Alin Trășculescu a demisionat din funcția de deputat, procurorii i-au adus la cunoștință noile acuzații și au cerut judecătorilor de la Tribunalul București, arestarea preventivă a acestuia.

Tribunalul București va judeca cererea DNA abia luni, 26 noiembrie întrucât judecătorul care a primit dosarul a constatat că Alin Trășculescu nu are domiciliul în București. Drept urmare s-a emis o citație la domiciliul din județul Vrancea.

>