Breaking news

Distractis Show fac mișto de DNA și Roșia Montană

Cea de-a doua ediţie Distractis ShowDistilat de comedie de la TVR 1 şi TVR+ începe luni seară, de la ora 21.00, cu studierea câtorva metode de economisire a banilor.

distractis showConcluzia gazdei Cristi Greţcu, în urma acestui studiu realizat pe mai multe publicaţii, este simplă: economisirea la români e la fel ca lăsatul de fumat: cu cât nu reuşeşti de mai multe ori, cu atât eşti mai priceput.

La masa „analiştilor Haş”, aflăm că privatizarea CFR-marfă a eşuat, iar noua licitaţie se face pe… bucăţi de „gale ferată”. La GFR se vorbeşte de „gale ferată”, liniile se schimbă cu „magazul”, iar dacă n-ai bilet te prinde „gonductorul”.

Mult dezbătutul subiect al Roşiei Montane nu putea trece nediscutat de analiştii Distractis Show. Dacă analistul sintetic popular Gicu Haşulete (Ioan Gyuri Pascu) susţine exploatarea aurului prin metodele tradiţionale, paşnice, cu ajutorul oilor, Hermiona Haşeganu (Simona Stoicescu), analist casnic, e de părere că se poate face exploatarea, cu condiţia „să nea dea la fiecare cîte un lănţişor, o brăţară, nişte cerceluşi, adică să simţim şi noi că s-a făcut ceva cu aurul nostru”. Analistul de muzică clasică Ciprian Haşmaţuchi (Florin Constantin) conchide că cea mai curată metodă de exploatare a folosit-o ruşii: ei ne-au luat tot – aur, petrol, cărbune – fără niciun gram de cianură…

Tot la Distilatul de comedie din 11 noiembrie aflăm că DNA a publicat o listă de posturi scoase la concurs. La interviurile de angajare se prezintă diverşi cetăţeni, dornici să prindă posturile de procurori, recuperatori, mituitori şi mituiţi.

Şi în această ediţie Distractis ShowDistilat de comedie vin invitaţi muzicali – de data aceasta, membrii trupei Spitalul de Urgenţă, precum şi un invitat de stand-up comedy.

Rubrica semidoctă despre misterele contemporane „La Trântă cu Enigmele” aduce în discuţie un subiect… cutremurător. Savanţi, reprezentanţi ai primăriei şi săteni îşi expun părerile cu privire la cauzele cutremurelor tot mai frecvente. Care sunt acestea, aflăm – sau nu – în show-ul de luni seară, la TVR 1 şi TVR+, singurul distilat care nu dăunează grav sănătăţii şi nici nu produce dureri de cap.