Breaking news

Discovery Channel a fost scos de pe platforma de satelit a RCS&RDS

Compania RCS&RDS a scos vineri dimineață de pe platforma de satelit Digi, postul Discovery Channel. O situație similară s-a întâmplat și în Ungaria, unde operatorul Digi a scos atât de pe cablu cât și de pe satelit postul tv.

La o lună și trei săptămâni de când și-a lansat posturile Digi World și Digi Life, RCS&RDS a scos de pe platforma de satelit celebrul canal tv Discovery Channel.

Consiliul Naţional al Audiovizualului confirmă faptul că pe 13 noiembrie au aprobat cererea  RCS&RDS pentru modificarea grilei de programe a platformei de satelit Digi, în sensul scoaterii postului Discovery Channel.

Reprezentanții RCS&RDS spun că ar fi scos postul tv întrucât Discovery ar fi cerut mai mulți bani pentru retransmisia canalului tv. Însă oficialii Discovery au respins afirmaţiile RCS&RDS, precizând că nu au cerut în niciun moment al negocierilor creşterea tarifelor.

În această dimineaţă, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să şi-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând”, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX oficialii Discovery.

Acordul de retransmisie al canalelor Discovery și pe cablu în România expiră în 30 noiembrie.

Întrucât RCS&RDS nu acceptă nicio propunere privind prelungirea contractului de retransmisie, este de așteptat ca toate posturile Discovery Networks să fie scoase din grilă.

RCS&RDS va lansa în curând și postul Digi Animal World, ceea ce va duce inevitabil la scoaterea din grilă a posturilor National Geographic și Animal Planet.

RCS&RDS este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii TV din Europa Centrală şi de Est.

În România, Discovery Networks distribuie în prezent posturile Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.

>