Breaking news

Discovery a fost scos de pe Digi TV pentru că cerea tarife de trei ori mai mari

RCS & RDS spune că nu intenţionează să renunţe la difuzarea canalelor documentare ale Discovery Channel, ci doar să le înlocuiască pe unele dintre acestea. Și asta din cauza faptului că rețeaua tv a cerut tarife de trei ori mai mari decât până în prezent.

Compania RCS&RDS își motivează scoaterea din grila de programe a platformei de satelit Digi Tv, a canalelor Discovery Channel ca urmare a triplării tarifelor de retransmitere a canalelor documentare.

„Compania noastră nu poate fi de acord să continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de 3 ori mai mari decât cele pentru alte canale similare, pentru toţi abonaţii săi, în condiţiile în care cota medie de audienţă a canalelor Discovery este de aproximativ 1%. Nu putem accepta principiul: 1% doresc şi 100% plătesc! Întrucât tarifele Discovery au fost întotdeauna în DOLARI SUA, deşi abonamentele noastre sunt plătite în LEI, sumele solicitate de grupul Discovery, numai pentru România, au crescut continuu de-a lungul anilor, indiferent de criza economică sau de ratele de schimb valutar. Astfel, echivalentul în lei al sumelor din 2012 este de DOUĂ ORI mai mare decât al celor  din 2008, adică o creştere cu 100% în 4 ani”, se arată în comunicatul de presă al RCS&RDS.

Compania românească de cablu precizează faptul că: argumentele legate de criza economică, de scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor sau de impactul ratei de schimb valutar, nu au fost niciodată acceptate de grupul Discovery.

RCS&RDS spune că rețeaua de televiziune americană a solicitat garantarea unui anumit nivel al încasărilor.

Compania noastră nu poate accepta poziţia grupului Discovery, care, în plină criză economică mondială, solicită să i se garanteze un anumit nivel de venituri, indiferent de calitatea emisiunilor canalelor sale, de vechimea acestora, de numărul de repetări şi de volumul publicităţii transmise de canal, în dauna emisiunilor propriu-zise„, se mai precizează în comunicat.

RCS&RDS mai spune că: Grupul Discovery a refuzat propunerea noastră de a crea un pachet distinct, care să conţină toate canalele sale, la un tarif stabilit de Discovery, pachet disponibil abonaţilor interesaţi, dar fără costuri nejustificate pentru abonaţii care nu îl solicită.

În consecință, RCS&RDS a decis să scoată de pe platforma de satelit Digi a canalului Discovery Channel.

La 1 octombrie 2012, RCS&RDS a lansat două canale de documentare: Digi World și Digi Life, care oferă cam aceleași tipuri de programe tv ca și rețeaua Discovery. În curând urează să se lanseze și Digi Animal World, și este de așteptat că postul Animal Planet să fie și el scos din grila de programe.

>