Breaking news

Directorul adjunct al Finanţelor Timiş, reţinut pentru luare de mită

Gabriela Ionescu, directorul adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Timiş a fost reţinută de procurorii DNA pentru luare de mită.

Potrivit procurorilor DNA, Gabriela Ionescu ar fi luat bani şi bunuri în valoare totală de peste 88.000 de lei de la o persoană pentru a asigura protecţie constantă firmelor acesteia.

Alături de aceasta a fost reţinut şi Călin Ioan Dinu, concubinul Gabrielei Ionescu, pentru complicitate la infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

În cursul anului 2011, Gabriela Ionescu a pretins şi primit, atât direct cât şi prin intermediul lui Călin Ioan Dinu, în repetate rânduri, de la un denunţător, sume de bani şi bunuri în cuantum total de 88.273 lei.

În schimbul foloaselor, Ionescu Gabriela l-a asigurat pe denunţător că se va îngriji personal ca societăţile comerciale ale denunţătorului să beneficieze de o protecţie constantă, în sensul că, în virtutea atribuţiilor funcţiei de conducere, va face în aşa fel încât DGFP Timiş să nu efectueze constatări de natură a atrage răspunderea juridică a societăţilor administrate de denunţător.

În cursul zilei de miercuri, Tribunalul Timiş va judeca propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă pentru 29 de zile a Gabrielei Ionescu şi a lui Călin Ioan Dinu.