Breaking news

Directia masinii – ce este si la ce foloseste?

A regla direcția mașinii înseamnă a regla unghiul roților și a le face paralele între ele și a menține roțile perpendiculare pe sol. Vehiculele aliniate ajută la prevenirea uzurii neuniforme a anvelopelor și prelungesc durata de viață a anvelopelor. De exemplu in cluj napoca recomandam cu mare drag reglaj directie Cluj de la Service Auto Cluj OAZA CAR CARE.

Service auto Cluj Oaza Car Care

Calea Dorobanților 18-20, Cluj-Napoca 400000

0774 456 341

https://www.serviceautocluj.ro

Echilibrul roții mașinii, atunci când este necesar, sunt esențiale pentru funcționarea normală a mașinii. Dacă nu vă asigurați întotdeauna că mașina este aliniată și funcționează normal, consecințele pot fi grave și pot duce la probleme cu costuri de reparații mult mai mari în viitor, precum și un impact asupra stării generale de sănătate a mașinii.

A regla direcția mașinii înseamnă a regla unghiul roților și a le face paralele între ele și a menține roțile perpendiculare pe sol. Vehiculele aliniate ajută la prevenirea uzurii neuniforme a anvelopelor și prelungesc durata de viață a anvelopelor.

Când mergeți la atelier pentru a verifica alinierea mașinii, aceștia vor verifica cu atenție anvelopele și suspensia. Prin intermediul unor senzori speciali, ei vor calcula unghiul de înclinare și suspensia roții.

Dacă există o ușoară nepotrivire, se va efectua o procedură pentru a se asigura că roțile sunt complet paralele între ele.

De unde știu că mașina mea nu este aliniată?

Dacă aveți o uzură neuniformă a benzii de rulare, dacă aveți dificultăți la rotirea volanului într-o parte sau dacă simțiți că mașina se mișcă într-o anumită direcție, poate fi necesar să aliniați roțile. În mod similar, dacă treceți prin gropi, roci sau suprafețe denivelate sau suspectați că roțile mașinii au fost lovite, ar trebui să verificați dacă trebuie să aliniați roțile mașinii. Încă un lucru de reținut, dacă ați schimbat recent anvelopele din mașină, va trebui să verificați și alinierea mașinii.

Ce este echilibrul dinamic al roții?

Pe de altă parte, există echilibrul roților, care este o procedură prin care greutatea anvelopelor și a jantelor sunt ajustate pentru a menține echilibrul corect între cele două.

De unde știi dacă mașina ta are nevoie de echilibrul roților?

Când roțile sunt echilibrate, acestea se pot roti fără vibrații atunci când setați anumite trepte de viteză, deci dacă observați vibrația volanului, a tabloului de bord sau a scaunului în timp ce conduceți, înseamnă probabil că mașina trebuie echilibrată. Dacă amortizoarele, plăcuțele de frână, suspensia sau articulațiile cu bile ale mașinii au fost modificate recent, va trebui să verificați alinierea și rolele.

Verificați alinierea și rularea mașinilor second-hand

Dacă intenționați să cumpărați o mașină uzată, este important să verificați dacă funcționează bine și că nu are defecte sau probleme ascunse. Pentru a testa dacă mașina pe care doriți să o cumpărați nu este aliniată, o puteți testa pornind într-un loc sigur – adică cu suficient spațiu și fără alte mașini între ele – și eliberând volanul pentru o clipă în timp ce conduceți; volanul este rotit într-o parte, indică faptul că poziționarea mașinii nu funcționează corect.

Pentru a verifica dacă trebuie să echilibrați roțile, acordați atenție dacă observați orice tip de vibrație în timp ce conduceți. Dacă volanul, scaunul, tabloul de bord sau alte părți ale mașinii încep să vibreze, poate însemna că mașina nu este echilibrată corespunzător și este mai bine să nu o cumpărați, deoarece puteți cumpăra o mașină în cauză.