Breaking news

Diplomați români și străini au participat la turul ciclist al Ministerului de Externe

Diplomaţi români, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai unor organizaţii internaţionale acreditate la Bucureşti au participat astăzi, 5 mai 2012, la „Turul ciclist al Ministerului Afacerilor Externe”, eveniment organizat de Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici în zona Palatului Parlamentului.

Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înființarea Ministerului de Externe, a fost organizat un tur de ciclism la București prin care s-a dorit promovarea unui stil de viață sănătos.

Deschiderea competiţiei a avut loc în prezenţa secretarului de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Anton Niculescu. De asemenea, primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu a fost prezent pentru a da startul competiţiei. Cursa a fost comentată de către Cristian Ţopescu şi a fost transmisă online de către partenerul media, revista Sport Revolution pe site-ul www.sportrevolution.ro.

Câştigătorii competiţiei au fost recompensaţi cu premii puse la dispoziţie de către sponsori. Premianţii locului I – Adriana Romaşcan (MAE) şi Munteanu Mihai (MAE) – au fost recompensaţi cu câte o bicicletă “US Army” city street”. Pe locul II s-au clasat Popescu Mihaela (MAE) şi Grzegorz Wilczek (Polonia), care au câştigat câte un weekend în Bucovina pentru două persoane all inclusive. Pe locul trei s-au aflat Forescu Oana (MAE) şi Istrate Cristian (MAE), care au primit echipamente sportive oferite de sponsori.

De asemenea, premiul pentru cel mai combativ participant a fost adjudecat de către Aleksandra Sawaryinska (Polonia) şi Teguh Wiweko (Indonesia),  iar pentru cel mai bun căţărător au fost nominalizaţi Adriana Romaşcan (MAE) şi Munteanu Mihai (MAE). Cea mai elegantă prezenţă pe bicicletă a fost desemnată Cristina Ungureanu (MAE), iar premiul pentru popularitate i-a revenit lui Sorin Moise (MAE) şi Nguyen Huong Thao (Vietnam).

Prin intermediul acestor manifestări sportive, MAE doreşte să contribuie activ la promovarea fairplay-ului şi al respectului reciproc între oameni, ţări şi culturi diferite, fiind o modalitate de a dezvolta relaţiile interpersonale între diplomaţii români şi străini şi de a promova România în rândul personalului diplomatic străin acreditat la Bucureşti.

Scopul vizat de organizatori a fost promovarea unui stil de viaţă sănătos, prin practicarea sportului, creşterea nivelului de conştientizare cu privire la necesitatea utilizării raţionale a resurselor, apelând la un gest simplu acela de a utiliza bicicleta ca mijloc alternativ, sănătos, de deplasare, contribuind astfel la responsabilizarea societăţii în spiritul  protejării mediului înconjurător.

Manifestarea a beneficiat de susţinerea Federaţiei Române de Ciclism, care a asigurat arbitrajul şi de sprijinul Asociaţiei Green Revolution, care a pus la dispoziţie bicicletele şi echipamentul.

„Turul ciclist al Ministerului Afacerilor Externe” va fi inclus de Federaţia Română de Ciclism în calendarul competiţional al federaţiei.