Breaking news

Dinu Patriciu audiat la Tribunalul Bucureşti

Dinu Patriciu a făcut astăzi act de prezenţă la Tribunalul Bucureşti. El s-a prezentat în faţa magistraţilor pentru a fi audiat în dosarul Rompetrol, însă procesul a fost amânat pentru data de 17 februarie 2010, deoarece unul dintre inculpaţi şi-a schimbat avocaţii. Până acum procesul a fost amânat de opt ori.

dinu_patriciuDosarul Rompetrol a ajuns în instanţă în anul 2006, când procurorii au încheiat urmărirea penală a omului de afaceri, privind partea referitoare la creanţa Libia şi manipularea pieţei de capital. Astfel, Dinu Patriciu a fost trimis în judecată pentru şapte capete de acuzare: iniţierea unui grup de crimă organizată, spălare de bani în formă agravantă, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune, delapidare, divulgare de informaţii cu caracter secret.

Alături de el mai sunt judecate alte 11 persoane, printre care şi patru reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM): Gabriela Anghelache – preşedinte, Paul Miclăuş – vicepreşedinte, Victor Eros – membru şi Elena Albu – şefa Corpului de control din CNVM.

Dacă Dinu Patriciu nu s-ar fi prezentat în instanţă, magistraţii l-ar fi citat cu mandat de aducere, aşa cum au stabilit pe 6 ianuarie, în condiţiile în care audierea sa a fost decisă pe 27 mai 2009.

>