Breaking news

Dinu Damaschin, protectorul Monicăi Gabor a murit în timpul procesului de judecată

Dinu Damaschin a murit vineri în sala de judecată a Curții de Apel Bacău unde era judecat pentru proxenetism. Acesta se afla în greva foameni din 22 decembrie 2011.

În timp ce aștepta decizia magistraților, Dinu Damaschin a murit.  Petre Ivaşcu, avocatul lui Damaschin, a declarat, la Realitatea TV, că acesta nu a putut să scoată niciun cuvânt în timpul procesului.

Azi s-a judecat recursul la propunerea de prelungire a arestării preventive. Şedinţa a început la ora 11:00, iar la ora 14:00, în timp ce magistraţii se aflau în pronunţare, lui Damaschin i s-a făcut rău. La faţa locului s-au prezentat două ambulanţe. În ciuda eforturilor medicilor care au încercat să-l resusciteze 40 de minute, Damaschin a murit.

Dan Constantin Damaschin, „tatăl adoptiv” al Monicăi Gabor, a fost arestat pentru recrutare prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă a mai multor fete, unele minore, în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Potrivit DIICOT, Dan Constantin Damaschin (55 de ani), lider al grupării, împreună cu Eugen Mihai Mereuţă (40 de ani) şi Claudiu Ciucă (35 de ani), „au recrutat prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă, mai multe părţi vătămate, unele minore în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei”. Printre acestea s-ar fi numărat şi Monica Gabor.

Monica Gabor a declarat anchetatorilor, în 2004, că a fost traficată de Dinu Damaschin, căreia îi promisese că îi găseşte o slujbă, însă a încercat s-o plaseze la diferiţi clienţi influenţi, cât şi din lumea interlopă din Bacău şi Bucureşti.