Breaking news

Dinescu găteşte urzici botezate în lapte pentru o moldoveancă aprigă

În deschiderea sezonului cu numărul 11 „Politică şi delicateţuri”, poetul Mircea Dinescu încearcă să o impresioneze pe frumoasa şi talentata interpretă Mirela Boureanu Vaida, cu „urzici botezate în lapte”. Vedem dacă reuşeşte duminică, 7 aprilie, ora 15.30, la „Politică şi delicateţuri” de la TVR 1 şi TVR+.

La început de sezon Politică şi delicateţuri, în bucătăria lui Mircea Dinescu vine cunoscuta interpretă şi prezentatoare de televiziune Mirela Boureanu Vaida. Politică şi delicateţuri revine cu un nou sezon, al unsprezecelea, la TVR 1 de duminică, 7 aprilie, la aceeaşi oră, 15.30.

Şi cum primăvara şi-a intrat deja în drepturi, pe masa de lucru din bucătăria lui Dinescu au apărut urzicile, din care poetul, ajutat de cunoscuta sa invitată, prepară o mâncare pe cinste. Veselă şi pofticioasă, Mirela taie urzicile, gustă din ingredientele apetisante ba chiar şi puţin vin. După cum deja şi-a obişnuit telespectatorii, Dinescu prepară urzicile după o reţetă proprie, din care nu lipsesc sosul Bechamel, zeama de portocale sau dulceaţa de ardei iuţi, iar pentru ca usturoiul să nu se simtă prea puternic în mâncare, alege să îl fiarbă în coajă. Mirela e surprinsă de maniera relaxată de a găti a poetului şi încântată de trucurile pe care le-a aflat.

Evident, mâncarea de urzici cere şi câteva ouă româneşti, ceva ceapă caramelizată şi o mămăligă straşnică, iar poetul se conformează. Toate sunt gata în timp record, căci şi mâncarea se face mai repede într-o companie atât de plăcută.

În cramă, cei doi, gazdă şi invitată, trec şi prin politică, doar suntem la Politică şi delicateţuri, ciocnesc un pahar cu vin şi ascultă muzica lui Constantin Lătăreţu. Şi pentru că acolo unde e muzică, dans şi voie bună e şi ea, după cum mărturiseşte cu umor Mirela, şi în ciuda sarcinii avansate care i-ar fi putut îngreuna mişcările, moldoveanca se ridică de pe scaun şi cântă cu lăutarii, spre deliciul tuturor celor prezenţi.

Aşadar nu rataţi prima emisiune din sezonul 11 Politică şi delicateţuri! Duminică, 7 aprilie, de la 15.30, la TVR 1, vă aşteptăm cu urzici, muzică bună şi discuţii savuroase.

>