Breaking news

Dincă Gheorghe, criminalul din Caracal, arestat preventiv pentru 30 de zile

Tribunalul Dolj, a decis sâmbătă, arestarea preventivă a lui Gheorghe Dincă, suspectat că a răpit-o, sechestrată-o, violat-o şi ucis-o pe Alexandra Măceșanu.

Procurorii DIICOT au cerut arestarea suspectului, doar pentru trafic de minori şi viol, nu şi pentru crimă.

“În cursul zilei de 27.07.2019, urmare a propunerii formulate de către DIICOT – ST Craiova, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Dincă Gheorghe, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 și 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. și art. 218 alin. 1 și 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal”, se arată în comunicatul DIICOT.

Avocatul lui Gheorghe Dincă a declarat presei că inculpatul nu îşi recunoaşte faptele şi a făcut recurs la măsura arestului preventiv.

Pledează pentru nevinovăție, în mod constant, de când a fost adus la audieri, inclusiv în fața instanței. Spune că nu cunoaște cele două persoane despre care e acuzat că le lipsește de libertate. Acuzația acum nu e de omor, ci de trafic de minori și viol. Acestea sunt infracțiunile reținute acum”, a spus avocatul Alexandru Bogdan.

La data de 26.07.2019, în baza art. 63 C.pr.pen. rap. la art. 43-45 C.pr.pen., cu aplic. art. 50 C.pr.pen. și a art. 11 alin. 1 pct. 5 din O.U.G. 78/2016, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenței de soluționare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p.

La data de 27.07.2019,ora 01.00 AM, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus declinarea competenței materiale și teritoriale de efectuare a urmăririi penale privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p.,în favoarea DIICOT- S.T.Craiova, cauza fiind reunită la dosarul înregistrat anterior.

Prin ordonanța din data de 27.07.2019 a DIICOT- S.T.Craiova s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Dincă Gheorghe, sub aspectul săvârșirii în concurs, a infracțiunilor de trafic de minori și viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 și 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. și art. 218 alin. 1 și 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoană vătămată M.A.M.).

>