Breaking news

Din cauza viscolului, 47 de localități nu au curent electric

În urma intensificării fenomenelor meteorologice și a căderilor masive de zăpadă, 47 de localități din mai multe județe, nu aveau curent electric.

Dintre cele 47 de localități fără curent electric, 22 dintre acestea se află în județul Brăila și 18 în județul Buzău.

Numărul localităților nealimentate cu energie electrică, miercuri la ora 13:00 era după cum urmează:

  • o localitate în județul Bacău și 2 localități în județul Vaslui (în portofoliul E.ON Moldova),
  • o localitate în județul Gorj, 2 localități în județul Mehedinți (în portofoliul CEZ Oltenia)
  • 22 de localități în județul Brăila, 18 localități în județul Buzău  și o localitate în județul Vrancea( în portofoliul SC Electrica SA – FDEE Muntenia Nord).

Numărul liniilor electrice de medie tensiune afectate parțial este de 13, după cum urmează:

  • o linie în județul Vaslui, și o linie în județul Bacău (în portofoliul E.ON Moldova),
  • o linie în județul Argeș, o linie în județul Gorj și o linie în județul Mehedinți (în portofoliul CEZ Oltenia)
  • 4 linii în județul Brăila, 3 linii în județul Buzău și o linie în județul Vrancea( în portofoliul SC Electrica SA – FDEE Muntenia Nord).

De asemenea, din cauza vântului extrem de puternic sunt afectate total 12 linii electrice de medie tensiune, dintre care 5 linii în județul Brăila și 7 linii  în județul Buzău, ambele județe aflate în portofoliul SC Electrica SA – FDEE Muntenia Nord.

În zonele de alimentare cu energie electrică, gestionate de SC Electrica SA ( Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud și Electrica Transilvania Nord) numărul de consumatori afectați era, la ora 13:00, de 15 700.

În teren acționează 39 echipe de intervenție pentru depistarea, izolarea și remedierea defecțiunilor în vederea realimentării consumatorilor afectați, dintre care 2 ale E.ON Moldova, 5 ale CEZ Oltenia și 32 ale SC Electrica SA.

S-au utilizat căi de alimentare de rezervă pentru zonele afectate, urmând ca în următoarele zile să se revină la schemele normale de alimentare.

 

>