Breaking news

Din cauza mediatizării intense, Parchetul General a preluat cazul copilului ucis de câinii maidanezi

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul în care se anchetează moartea copilului ucis de câinii maidanezi, ca urmare a mediatizării excesive.

parchetul general - caz copil ucis de cainiDupă trei zile de la uciderea lui Ionuț Anghel, în vârstă de 4 ani, de către o haită de maidanezi, în apropiere de Parcul Tei din București, autoritățile de dezmorțesc și încep anchetele și să aplice sancțiuni. Și asta, doar pentru faptul că presa națională a mediatizat intens tragedia copilului.

Prin rezoluţia din data de 04.09.2013, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, s-a dispus preluarea cauzei având ca obiect decesul minorului A.I.C. (în vârstă de 4 ani) de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică. Motivele care au stat la baza deciziei de preluare vizează complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acestui caz”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Decizia Parchetului General vine la câteva ore după ce primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu a solicitat Comisiei de Disciplină din Primărie, demiterea șefului Poliției Locale Sector 2, Aurel Dobrilă şi pe directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Isabela Hurjui.

În timp ce firma SC Tei SRL, care are în administrare terenul de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis de câini copilul de patru ani, a fost amendată cu 2000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietăţii.

Răzvan Băncescu Autorității Pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, a spus că  unul din câinii care l-au ucis pe copil, era în grija Asociației Caleidoscop.

Directorul ASPA a fost chemat miercuri la audieri la Parchetul General.