Breaking news

Din cauza lui Udrea, România nu încasează nici un leu de pe urma gazelor descoperite în Marea Neagră

Americanii de la compania ExxonMobil, alături de OMV Petrom au anunțat că au găsit un zăcământ de gaze naturale în Marea Neagră.

Descoperirea, istorică, catalogată de specialiști, este o adevărată mană cerească pentru americani și austricei care dețin cele două companii, nu și pentru statul român. Grație, Elenei Udrea, România nu va încasa nici un leu de pe urma acestei descoperiri, întrucât în 2011 Elena Udrea a desfiinţat taxele pentru firmele de petrol.

În anul 2011, Guvernul Boc a decis ca firmele care derulează lucrări de foraje şi prospecţiuni submarine în platoul continental românesc al Mării Negre să fie scutite de obligaţia de a obţine autorizaţie de construcţie.

Această decizie a fost luată prin Ordonanţa de Urgenţă 85, care modifică Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Ordonanța 85 a fost semnată de premierul Emil Boc şi contrasemnată de Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, de Ministrul de Interne, Traian Igaş, de preşedintele ANMR, Alexandru Pătruţi, şi de Ministrul Economiei, Karoly Borbely.

În textul ordonanţei se face referire la faptul că lucrările de foraje şi prospecţiuni submarine în zona economică exclusivă a României din Marea Neagră „nu se finalizează cu realizarea de construcţii” în sensul Legii 50/1991, astfel că obligativitatea obţinerii autorizaţiei de construcţie pentru asemenea lucrări nu este justificată.

La două săptămâni după aprobarea Ordonanţei 85, ExxonMobil a început lucrările în perimetrul concesionat în Marea Neagră.

Drept urmare, companiile ExxonMobil și OMV Petrom se vor umple de bani iar statul român nu va încasa decât praful de pe tobă.