Breaking news

Din 8 martie, Emil Hurezeanu prezintă la Digi 24, emisiunea Digipedia

loading...

Analistul politic Emil Hurezeanu îi invită pe telespectatorii Digi24 HD, din 8 martie, de la ora 21.03, la o incursiune în lumea filmului documentar, în cadrul celui mai nou proiect al său la Digi24, emisiunea „Digipedia”.

digipedia - emil hurezeanuPrima ediţie a emisiunii prezintă filmul “Născuţi la comandă – Decreţeii”, un documentar regizat de Florin Iepan, cu o durată de 70 de minute, o poveste cutremurătoare despre efectele decretului nr. 770 din 1966, prin care Nicolae Ceauşescu a hotărât să sporească “producţia” de copii per familie. Legea interzicea tuturor femeilor să întrerupă sarcinile nedorite, cu câteva excepţii: dacă sarcina punea în pericol viaţa femeii, dacă unul dintre părinţi suferea de o boala transmisibilă ereditar, dacă femeia avea peste 45 de ani sau născuse deja patru copii sau dacă sarcina era urmarea unui viol sau incest.

Emil Hurezeanu şi invitata sa, psihologul Aurora Liiceanu, vor discuta, imediat după încheierea filmului documentar, despre efectele dramatice pe care le-a avut în epocă decizia politică a Partidului Comunist Român de a controla viaţa personală: apariţia unor generaţii întregi de copii nedoriţi, abandonaţi în orfelinate, copii născuţi cu malformaţii grave, mii de femei mutilate de avorturi empirice, pe care medicii nu au avut cum să le salveze.

loading...