Breaking news

Din 2013, ședințele CCR vor putea fi transmise în direct la tv

Curtea Constituțională va achiziționa în 2013, un echipament video care să-i permită să transmită în direct ședințele din sala de judecată.

Secretarul general al CCR, Ruxandra Săbăreanu, a declarat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro, că în bugetul pe 2013, se va cuprinde și achiziția de echipamente video.

Primul pas pentru introducerea sistemului video în sala CCR, s-a făcut deja odată cu modernizarea acesteia. S-au introdus firele necesare transmiterii semnalului video.

Din lipsă de fonduri, nu s-a putut achiziționa în acest an și echipamentul video.

Astfel că sunt șanse foarte mari ca din 2013, ședințele Curții Constituționale să poată fi văzute live fie pe internet fie la tv, odată ce acest sistem video este implementat.

Prin achiziția acestui echipament video, toate televiziunile vot putea prelua imagini fără a mai intra în sala de plen cu echipamentele personale și astfel să se blocheze accesul.

Legea de funcționare a CCR, prevede că ședințele Curții pot să fie publice și chiar transmise în direct la tv.

Câteva sute de români au semenat o petiție în luna agust pentru transmiterea în direct a ședinței CCR în care se decidea soarta referendumului de demitere a lui Traian Băsescu. Însă,judecătorii CCR, au ignorat această solicitare.