Breaking news

Din 2013, magazinele Real se transformă în Auchan

Grupul Auchan a cumpărat de la Metro Group, hipermarketurile Real din patru ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv pe cele din România.

De la anul, magazinele Real din România vor fi rebrănduite în Auchan, după ce această companie a cumpărat hipermarketurile de la Metro Grup, contra sumei de 1,1 miliarde euro.

Auchan va prelua activităţile operaţionale şi activele imobiliare ale filialelor Grupului Metro în Polonia, România, Rusia şi Ucraina. Tranzacția necesită obţinerea aprobării din partea autorităţilor competente ale concurenţei din fiecare ţară vizată şi va fi finalizată, sub această rezerva, în 2013.

Pe viitor, hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est vor funcţiona sub marca Auchan. Vânzarea hipermarketurilor Real Europa de Est către Grupul Auchan vizează 91 de hipermarketuri Real în Polonia, Rusia, România şi Ucraina, precum şi 13 galerii comerciale în Rusia şi România”, se arată în comunicatul citat.

În 2011, afacerile Real de pe cele patru piețe au fost în valoare de peste 2,6 miliarde de euro fără taxe în 2011. Pe aceste piețe Real are 20 000 de angajaţi. De asemenea, în Auchan deţine 98 de hipermarketuri şi peste 65 000 de colaboratori în aceste patru ţări.

În România, Real deține în prezent 24 de magazine, în București, Craiova, Cluj, Sibiu, Timișoara, Pitești, Bacău, Galați, Brașov, Baia Mare, Oradea, Arad, Ploiești, Satu Mare, Târgu Mureș, Deva, Suceava și Constanța.

>