Breaking news

Dimitris Sophocleous, ales în funcția de director general al CFR

Consiliu de Administraţie al CFR SA, l-a numit pe Dimitris Sophocleous, în funcția de director general al companiei naționale de căi ferate.

tren cfrConsiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, condus de Isar Lucian, în calitate de preşedinte, este format din cinci membrii – Isar Lucian, Dimitris Sophocleous, Sandu Dănuţ, Jiru Enacheşi Kubinschi Florian Raimund – mandatul acestora fiind de patru ani.

Dimitris Sophocleous în vârstă de 46 de ani, cetăţean grec-cipriot, este de profesie economist, fiind calificat parţial ca auditor, în Anglia.

În urma discuţiilor purtate cu specialiştii companiei, la sfârşitul săptămânii trecute, vă pot asigura că CFR SA este o companie de stat cu o importanţă strategică pentru România, dar şi cu un imens poteţial de dezvoltare. CFR SA este o companie care poate fi caracterizată ca un diamant încă neşlefuit al economiei naţionale“, a declarat Dimitris Sophocleous, director general al CFR SA.

Experienţa profesională acumulată în cei 25 de ani de activitate, în domenii precum audit, shipping, telecomunicaţii şi farmaceutic, l-a propulsat şi în ierarhia unor companii de stat şi companii publice din România, precum Romtelecom şi AD Pharma, unde a deţinut funcţia de director financiar executiv.