Breaking news

Dilema verighetei la nunţile moderne

Daca in ultimii ani traditiile s-au tot schimbat si am trecut de la obiceiurile de nunta pur romanesti cu hora miresei, bradul, turta si multe altele, la obiceiuri occidentale, un singur lucru a ramas neschimbat cand vine vorba despre pregatirea nuntii: verighetele.

Insa chiar daca sunt un element constant in organizarea nuntii, nu inseamna ca sunt si o etapa usor de trecut. Alegerea verighetelor este una care da batai de cap celor doi viitori soti, dar care poate fi mai simpla daca veti decide sa puneti pe hartie cateva puncte esentiale asupra carora sa cadeti de acord inainte de a merge sa alegeti un model pentru eternitate.

Materialul. Intre aur galben, aur alb si aur roz, alegerea culorii pentru verighete poate fi o adevarata dilema. In mod traditional, alegerea cea mai comuna este aurul galben si chiar aurul alb, insa in ultimii ani aurul roz este din ce in ce mai apreciat. Nu numai pentru ca este foarte delicat si pentru ca se potriveste tuturor tipurilor de ten, dar si pentru ca este, de asemenea, un metal care poate fi purtat atat cu bijuterii din aur alb cat si cu bijuterii din aur galben.

Cu sau fara pietre. Cand ne gandim la verighete, ne gandim imediat la un inel din aur, simplu. Insa modelul de verigheta la care viseaza majoritatea doamnelor in ultima vreme este un inel simplu si destul de subtire, cu pietre de jur imprejur. Este un inel cu care, fara doar si poate, orice femeie se va mandri si pentru care va fi invidiata. Ei bine, in ultimii ani pietrele nu sunt numai pentru inelul de logodna, ci stau foarte bine si pe verighete. Ramane doar sa va convingeti si partenerul sa poarte un inel plin de pietre! Sau poate veti alege solutia verighetelor diferite…

Identic sau nu? Cat de mult se mai poarta ca verighetele sotilor sa fie identice?

Ei bine, in ultimii ani tendintele permit ca verigheta sotiei sa fie diferita de cea a sotului. Asta nu inseamna ca veti alege o varianta din aur galben si una din aur roz. Este indicat ca cele doua verighete sa aiba macar un detaliu comun, insa nu este necesar sa fie identice. Astfel, ele pot fi ambele din aur alb, dar verigheta sotiei sa fie inconjurata de pietre in timp ce verigheta sotului sa aiba doar un mic diamant sau trei dispuse vertical, sau chiar un rand de pietre negre pe o margine.