Breaking news

Directori de bănci și angajați ai Ministerului Economiei implicați în fraude bancare

loading...

Aproximativ 50 de bancheri din România dădeau credite false și își împărțeau banii între ei. 

Joi dimineață, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri  de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, au descins la locuinţele a 50 de suspecţi şi la sediile societăţile acestora in Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu.

Grupul infracional format din bancheri și angajați ai Ministerului Economiei sunt acuzați de spălare de bani și infracțiuni de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.
În perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Ruse Daniel – au realizat beneficii financiare substanţiale prin săvârşirea de fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.
Învinuiţii au obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje,  prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării.

 Infracțiunile bancare au fost sprijinite de Şaramet Aurel, având calitatea de director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru I.M.M. – uri, Cercel – Duca Alexandru  Claudiu, vicepreşedinte al unei unităţi bancare, Mihai Grigoroiu, Rosu Catalin Ionut si Atanasiu Andrei, angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri şi Diaconescu Florian Dragoş.

Pe lista suspecților figurează și directori ai CEC, BCR și BRD.

În urma descinderilor, la sediul DIICOT București vor fi aduse la audieri circa 100 de persoane.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională este estimată la suma de 22 milioane de Euro.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>