Breaking news

DIICOT a anihilat la Iași o rețea care se ocupa cu exploatarea sexuală a minorilor

Procurorii DIICOT Iași împreună cu polițiștii din cadrul B.C.C.O. Iași au destructurat un grup infracțional organizat specializat în traficul de minori în scopul exploatării sexuale.

prostituateProcurorii DNA susțin că rețeaua era formată din mai multe persoane din Municipiul Roman, care racolau prin violență, tinere din Iași și Neamț și pe care le forțau să se prostitueze.

”Grupul era format din  mai multe persoane din Municipiul Roman, județul Neamț, printre care și inculpații N.R.G (25 de ani), L.C.D (26 de ani), R.F.T (25 de ani), C.P (23 de ani), I.I. (25 de ani). Față de inculpați există suspiciunea rezonabilă că recrutau prin violență tinere minore de pe raza județelor Iași și Neamț. Tinerele răpite erau transportate pe raza Municipiului Roman unde erau violate și exploatate sexual, membrii grupării obligându-le să întrețină relații sexuale contra cost cu diferiți clienți racolați tot de către membrii grupului. La data de 28 octombrie 2014, procurorii DIICOT- ST Iași împreună cu polițiștii din cadrul B.C.C.O. Iași  au efectuat  6 percheziții pe raza județului Neamț, la locuințele unor persoane suspectate de implicare în activitatea infracțională. Au fost puse în executare și cinci mandate de aducere”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

În urma administrării probatoriului, procurorii DIICOT – ST Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților N.R.G, L.C.D și R.F.T. pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, viol și lipsire de libertate.

Procurorii DIICOT – ST Iași au solicitat ieri Tribunalului Iași arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei inculpați. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea DIICOT și a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă.