Breaking news

“Digicult” demarează minicampania “555.Bucurestiul meu”

loading...

În fiecare zi peste 2 milioane de bucureşteni se plimbă pe străzile oraşului. Cei mai mulţi nu se uită în sus, nu au timp să se oprească pentru a privi clădirile, cu atât mai puțin pentru a deschide o carte despre istoria locului în care trăiesc.

555 bucurestiul meuDigi24 porneşte, de sâmbătă, de la ora 14.30, o nouă campanie marca “Digicult”, în fapt o miniserie de cultură care, cu fiecare episod, aduce bucureştenii mai aproape de oraşul lor.

Prima ediţie îi prezintă pe istoricul Adrian Majuru şi pe criticul Dan C. Mihăilescu care dezvăluie poveşti despre primele secole de viaţă ale oraşului, de la înfiinţare şi până la perioada interbelică, trecând prin ocupaţia turcă si primul război mondial.

Telespectatorii vor vedea imagini din Bucureştiul de altă dată şi filmări îndelung căutate prin arhive. În cadrul campaniei „555.Bucureştiul meu” personalităţi ale oraşului povestesc despre locul favorit din oraş. În prima ediţie invitat este Florin Iaru, care isi aminteste de întâlnirea cu o fantomă a unui personaj faimos.

De-a lungul mai multor episoade, cunoaștem vârstele și aventurile prin care a trecut orașul, de la înființarea orașului, trecând printr-un ev mediu tumultuos, ajungând la tragedia celor două Războaie Mondiale, apoi la trauma comunismului.

Ce s-a pierdut, ce s-a păstrat, care sunt constantele unei capitale în continuă transformare, cine sunt oamenii care i-au marcat parcursul – în bine sau în rău- cum se raportează la orașul lor bucureșteni celebri, acestea sunt punctele de reper ale aventurii numite ”555. Bucureștiul meu”.

Digicult propune în fiecare sâmbătă, de la 14.30, pe Digi24 HD o călătorie prin veacuri, care dezleagă tainele unei istorii zbuciumate.

loading...