Breaking news

Digi 24 difuzează în exclusivitate un interviu istoric cu Benjamin Netanyahu

loading...

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acordat un interviu în exclusivitate postului de știri Digi 24, în cadrul căruia a spus că “NU VOM ACCEPTA CĂ SUNTEM OCUPANŢI STRĂINI PE ACEST TERITORIU”. Întregul interviu istoric va fi difuzat sâmbătă de la ora 22,30 în cadrul emisiunii “Paşaport diplomatic”.

balazs netanyahuPentru prima oară o echipă de televiziune din România intră în biroul de la Ierusalim al premierul israelian.

„Suntem aici de aproape 4000 de ani, din timpurile lui Avraam. Vă amintiţi de regele David? De regii Israelului, de profeţii Ieremia, Isaia? Unde credeţi că erau ei? Erau aici! Chiar pe pământul Israelului. Unii ne spun că acestea sunt pământuri STstrăine, pe care le-am ocupat, ca belgienii în Congo sau francezii în Algeria. Nu, nu e aşa. Este parte a patriei evreieşti”,spune premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un interviu în exclusivitate acordat emisiunii „Paşaport diplomatic”, difuzat sâmbătă, de la 22.30, la Digi24.

Balazs Barabas, realizatorul emisiunii “Paşaport diplomatic” a vorbit cu Benjamin Netanyahu despre pacea din Orientul Mijlociu care pare tot mai fragilă. Una dintre cele mai complexe dispute din această zonă a lumii este cea dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană.

Eu cred că problema graniţelor viitoare în cadrul unei păci reale este ceva ce trebuie discutat, inclusiv chestiunea coloniilor. Dar înainte de toate nu vom accepta că suntem ocupanţi străini pe acest teritoriu. Nu suntem. Dar recunosc că în patria noastră istorică trăia şi un alt popor, cel palestinian. Trebuie să găsim o soluţie pentru amândoi. Dar să spui că nu avem niciun drept să fim aici, că trebuie să plecăm, ba mai mult, să fim daţi afară,  să lăsăm teroriştii care urmăresc să ne distrugă pe micul teritoriu care ne-a mai rămas, nu este drept, este injust. Sunt gata să fac compromisuri pentru pace, dar nu sunt gata să mă sinucid. Vreau o pace durabilă, o pace pe care o putem apăra. Iar singura pace care poate dura aici este pacea pe care o putem apăra. Eu cred că adevărata problemă nu sunt coloniile, nu unde vom trasa graniţele. Adevărata problemă este dacă există voinţa de partea palestiniană să accepte în sfârşit un stat evreiesc în orice graniţe“, a mai spus premierul israelian.

Sâmbătă, de la 22.30, urmăriţi un interviu istoric cu premierul Israelului Benjamin Netanyahu, într-o ediţie specială a emisiunii „Paşaport diplomatic”.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>