Breaking news

Digi 24 a pornit pe urmele refugiaților din Orientul Mijlociu care iau cu asalt Europa

Televiziunea de știri Digi 24 are corespondenți speciali în Grecia, Macedonia, Serbia şi Ungaria care relatează în direct despre cel mai mare exod al refugiaților din Orientul Mijlociu către Europa.

cosmin prelipceanu - digi 24Digi24 are Corespondenţii speciali ai Digi 24 din Grecia, Macedonia, Serbia şi Ungaria urmăresc pas cu pas, lungul drum al refugiaților către Vestul Europei.

Europa se confruntă cu cea mai mare criză din ultimele decenii. Valuri de migranţi se îndreaptă dinspre Orient şi Nordul Africii spre Occident. E un fenomen care ia amploare şi care are loc la doi paşi de România:  exodul sutelor de mii de oameni alungaţi de război, terorism şi sărăcie, drumul lor spre o viaţă mai bună. Sunt copii, bătrâni, femei sau bărbaţi care şi-au luat toată viaţa într-un bagaj de mână şi au pornit nici ei nu ştiu încotro.

Digi24 urmăreşte lungul drum al refugiaţilor şi traseul lor prin Estul Europei. Echipe Digi24 vorbesc cu refugiaţii de la graniţa greco-macedoneană, din  Serbia şi Ungaria. Adrian Cojocaru, Bogdan Marica, Dan Codre şi Balazs Barabas transmit, în jurnalele de ştiri Digi24, poveştile exodului.

„Echipa Digi24 este în zona fierbinte de la graniţa greco-macedoneană. Vom sta câteva zile în Idomeni (Grecia) şi Gevgelja (Macedonia), de unde facem transmisiuni în direct şi reportaje. Filmăm refugiaţii, condiţiile în care stau, cum trec graniţa şi ce fel de ajutor primesc. Aflăm de unde vin, cum au ajuns până aici, de ce au plecat şi, mai ales, unde vor să ajungă”, spune Adrian Cojocaru, reporter Digi24.

În ediţiile speciale şi în Jurnalele de ştiri Digi24 urmăreşte pas cu pas drumul refugiaţilor şi eforturile pe care ţările afectate de cel mai mare val migrator din timpurile moderne îl fac pentru a stopa migraţia. Macedonia a vrut sa stea în calea lor, dar până la urmă le-a pus la dispoziţie trenuri să plece mai departe. Bulgaria a trimis vehicule blindate la graniţa cu Macedonia, dar oamenii s-au dus oricum prin Serbia şi au ajuns deja în Ungaria.  Ungaria construieşte un zid care să ii oprească.