Breaking news

Dificultati de concentrare? Stresul si anxietatea pot fi principalii vinovati!

loading...

Intr-o societate moderna in care oamenii sunt supusi stresului si starilor anxioase, intr-o lume in care de la cei mai mici membrii ai familiei, care sunt stresati la scoala, pana la cei mai varstnici membrii ai familiei, care sunt stresati de boli si neajunsuri, in care tinerii isi fac griji pentru ziua de maine, aceste stari isi pun amprenta asupra starii de sanatate a oamenilor.

76535550 – beautiful pharmacists are looking at camera and smiling while standing with crossed arms in pharmacy

Stresul si anxietatea pot da dificultati de concentrare, pot avea efecte negative asupra creierului si a starii de sanatate, in general.

Simptomele stresului si anxietatii

Multa lume sufera de stres si de anxietate cronica, insa oamenii nu stiu sa recunoasca aceste afectiuni si nu stiu sa aprecieze gravitatea situatiei. In fond, toata lumea devine anxioasa sau nervoasa din cand in cand, atunci cand intampina dificultati la locul de munca, in familie, dificultati financiare, insa, in momentul in care aceasta stare se intinde pe o durata mai indelungata, anxietatea si stresul incep sa afecteze si starea de sanatate.

Anxietatea, spre exemplu, vine in mai multe forme, precum atacurile de panica, fobia, se  manifesta sub forma ingrijorarii excesive, problemelor de somn, temerilor irationale, tensiunilor musculare, precum si sub forma unor probleme digestive. Atunci cand anxietatea se manifesta la nivel fizic, prin crampe, balonare, prin emotii puternice, prin roseata pielii, tremuraturi, greata sau transpiratie excesiva, prin panica si senzatii puternice de frig sau de cald, atunci, cu siguranta, si capacitatea de concentrare este afectata.

Persoanele afectate de anxietate si de stres traiesc cu frica zilei de maine, au flashback-uri deranjante si repetitive, au comportamente compulsive si gandiri obsesive, se indoiesc de sine, de abilitatile lor, de capacitatea de a face fata provocarilor vietii.

Stresul poate fi recunoscut mai usor decat anxietatea. Persoanele stresate au probleme de concentrare, au dificultati in luarea deciziilor, au sentimente de neliniste si nu pot „sta locului”, manifesta sentimente de vinovatie, dorm mai putin, mananca mai mult si isi pierd interesul fata de activitati care altadata le faceau placere.

Cum putem combate stresul si anxietatea

Daca stresul si anxietatea pun stapanire pe viata oamenilor, cei din jur ii pot ajuta ascultandu-i, ajutandu-i sa isi duca sarcinile la bun sfarsit, le pot recomanda un psiholog bun, care sa ii ajute in abordarea fobiilor sau a tulburarilor de panica.

Sunt si medicamente recomandate persoanelor anxioase si stresate, care pot fi achizitionate cu un simplu click din oferta Minifarmonline.ro . Unul dintre aceste medicamente este Cebrium, sub forma de capsule. Acest supliment alimentar este o combinatie unica de aminoacizi care asigura o varietate de functii metabolice, care imbunatatesc performantele organismului, fiind esentiali pentru atentie si memorie.

Cebrium este obtinut printr-un proces complex din proteine naturale, avand un rol important in functionarea optima a retelei neuronale, in desfasurarea naturala a procesului de imbatranire, in sprijinirea abilitatilor mentale si in cresterea capacitatii de concentrare si de memorare. Acest produs este indicat adultilor in perioade de surmenaj si stres, in forme usoare de depresie si anxietate, in perioade de efort intelectual sustinut.

loading...