Breaking news

Diana Chelaru vicecampioană mondială la sol

Cea dea doua medalie a delegației României la Mindialele de gimnastică din Olanda a fost câștigată surpirnzător de sportiva Diana Chelaru, de 17 ani.

diana.chelaruDiana Chelaru a produs surpriza la actuala ediție a campionatului Mondial de Gimnastică de la Rotterdam devenind vicecampioană mondială la sol alături de rusoaica Alya Mustafina. Gimnasta din Australia, LaurenMitchel a câștigat aurul mondlial la sol.

Sandra Izbașa a ratat șansa de a pleca de la mondiale cu o medalie, după ce în finala de la sol, a aterizat cu ambele picioare în afara covorului de concurs, iar mai apoi a mai ieșit odată afară din covor, fapt ce a costat-o două, puncte. După câteva minute bune de deliberare, arbitrele de la sol au afișat nota, 13,983, foarte mică, însă cu cele două puncte penalizare ar fi însemnat titlul mondial la sol.

România încheie astfel actuala ediție a Campionatelor Moindiale de Gimnastică din Olanda cu o medalie de aur prin Ana Porgras la bârnă, una de argint la sol prin Diana Chelaru, locul patru în finala la echipe feminin, locul cinci la individual compus și paralele fete prin Ana Porgras, locul cinci la sărituri prin Falvius Koczi, locul 7 la sol prin Sandra Izbașa, locul 7 la sărituri prin Diana Chelaru, locul 9 la individual compus feminin prin Raluca Haidu și locul 16 la individual compus masculin prin Flavius Koczi.

Clasament final finala sol feminin:

1. Lauren Mitchel – Australia – 14,833

2. Diana Chelaru – România – 14,766

2. Alya Mustafina  – Rusia  – 14,766

4. Alexandra Raisman – SUA – 14,716

5. Sui Lu – China – 14.666

6. Vanessa Ferrari – Italia – 14,600

7. Sandra Izbașa – România – 13,983

8. Ksenia Afanasieva – Rusia – 12,7000

>