Breaking news

Diaconescu mută circul la Parchet. Cere daune de două miliarde de euro statului român

Dan Diaconescu a mers vineri la Parchetul general pentru  a depune plânger penale împotriva lui Victor Ponta și a lui Remus Vulpescu. Diaconescu îi acuză pe cei doi că l-au împieedicat să cumpere Oltcjhim și le cere daune de două miliarde de euro.

Circul s-a mutat de la sediul Ministerului Economiei la Parchetul General. Cu televiziunile după el, Dan Diaconescu a mers vineri să depună plângeri penale pe numele premierului Victor Ponta cât și pe numele lui Remus Vulpescu, fostul șef al OPSPI.

Am aşteptat să se adune noi şi noi probe. Toate privatizările au fost onereoase. În cazul Oltchimului, eu am câştigat fără să dau şpagă şi am fost scos abuziv din licitaţie pentru că presa nu a mai fost de faţă. Am toate dovezile. Plângerea îi vizează pe Remus Vulpescu şi Victor Ponta. Demonstrăm că guvernanţii au ştiut că avem banii. Am arătat banii în cei şapte saci. Am constatat că ne-au minţit din nou, au spus că dau ei salarii şi muncitorii tot nu şi-au luat banii. Victor Ponta minte în continuare” a spus DD la intrarea în clădirea Parchetului General.

Diaconescu a precizat că plângerea penală vizează trei puncte: De ce a închis Guvernul combinatul, de ce ne-a scos dintr-o licitaţie câştigată legal şi de ce nu a mai vrut să semneze contractul?. Plângerea se referă la şantaj şi ameninţare, iar daunele pe care le vom cere vor fi de 2 miliarde de euro.

Diaconescu acuză cabinetul Ponta de şantaj şi ameninţare.

Mergem către Parchetul General pentru a depune această plângere. Cei care formează actualul guvern sunt nişte escroci şi şnapani ordinari. Îi vom acuza de criminalitate tranfrontalieră, pentru că au blocat procesul de privatizare şi nu au vrut să semneze contractul cu noi şi să ne ia banii. Victor Ponta este Pinochio de România„, a mai spus Dan Diaconescu.

Patronul OTV și-a continuat declarația spunând că a mers la ambasadele  SUA și Marii britanii și că s-a plâns și lui Barroso despre nedrepatea făcută de Guvernul Ponta.

>