DGA face anchtă după ce Ministrul de Interne a fost înregistrat pe ascuns în sediul instituţiei

Direcția Generală Anticorupție face anchetă după ce Ministrul Afacerilor Interne a fost înregistrat pe ascuns în sediul instituţiei. Carmen Dan a cerut conducerii DGA să afle cine a înregistrat-o.

DGA a anunţat joi, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că a demarat verificări interne pentru a depista persoana care a făcut înregistrarea.

“În data de 24 aprilie 2019, ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan a convocat o întâlnire de lucru la sediul Direcției Generale Anticorupție, la care au participat directorul general adjunct, comisar-șef de poliție Octavian Melintescu și personalul D.G.A. prezent în unitate,  în timpul căreia au avut loc discuții specifice din domeniului de activitate. Ulterior, în spațiul public a apărut o înregistrare din timpul discuțiilor, sens în care conducerea Direcției Generale Anticorupție a dispus efectuarea de verificări pentru clarificarea situației de fapt și pentru identificarea persoanei care a efectuat înregistrarea și a făcut-o publică. Față de rezultatul verificărilor, conducerea Direcției Generale Anticorupție va dispune în consecință măsuri legale”, se arată în comunicatul de presă al DGA, remis exclusviNEWS.ro.

Ministrul Carmen Dan a declarat, miercuri, că a fost înregistrată în cadrul DGA, atunci când a discutat cu angajații pentru a le afla nemulțumirile.

„Astăzi a fost pur și simplu o întâlnire de lucru, o discuție cu oamenii care lucrează în DGA, atât cei cu funcții de conducere, cât și cei cu funcții de conducere. (…) Eu sunt la fel de uimită că o ședință ajunge să fie înregistrată. Sunt foarte interesată să aflu cine sunt. În primă instanță, nu am crezut o astfel de poveste. A ajuns la mine informația după ședința de Guvern. A fost o discuție în care am vrut din gura lor să aflu de ce au fost atât de deranjați. Am vrut să fac toate precizările privind poziția pe care am avut-o în cadrul ministerului. Nu m-am poziționat în sensul desființării acestei direcții, ci în sensul eficientizării. (…) Voi face toate verificările necesare (să afle cine a înregistrat-o, n.r.).”, a declarat Carmen Dan, miercuri, la RomâniaTv.

Șeful DGA, Cătălin Ioniță, în urmă cu câteva zile, a făcut publică o scrisoare deschisă în care a acuzat faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul de Interne în DGA, îl vizează de fapt pe el. Acesta a spus că a fost presat să accepte funcția de conducere a Poliţiei Române.

 

>