Breaking news

Dezvăluiri incendiare de la WIKILEAKS! Topul oligarhilor români din 2007

loading...

Wikileaks a publicat o telegramă transmisă de ambasadorul american la Bucureşti, Nicholas Taubman, în 2007, în perioada în care  preşedintele Traian Băsescu era suspendat.Tot în aceste dezvăluiri se află şi un top al oligarhilor români.

wikileaksDezvăluirile Wikileaks arată că în 2007, Ambasada SUA a realizat, într-o telegramă clasificată drept confidenţială, un top cinci al oligarhilor din România, numit “Cine conduce România”. Printre cei care fac parte din top se numără:  Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vîntu, Ioan Niculae, Gigi Becali şi Attila Verestoy.

În altă telegramă a Ambasadei SUA la București, fcută publică de Wikileaks se arată faptul că în 2006, Traian Băsescu i-a spus directorului FBI, Robert Muller, în cadrul vizitei acestuia la Bucureşt, că îşi doreşte ca o prezenţă FBI la fel de robustă ca prezenţa CIA.

Băsescu l-a asigurat pe directorul FBI că nivelul de corupție din cadrul poliției românești a scăzut și că partea americană poate să aibă încredere în partea românească.

Despre supsendarea preşedintelui, ambasadorul SUA în România, Nicholas Taubman, spunea: “Când veţi ajunge săptămâna viitoare, România va fi în mijlocul unei suspendări de 30 de zile fără precedent a preşedintelui Băsescu. Un referendum naţional care va decide soarta sa va fi ţinut pe 19 martie şi poate să aducă noi surprize in aceasta telenovela”.

loading...