Breaking news

DEZVĂLUIRI BOMBĂ. Dan Condrea era Agent SIE. Era filat non stop. Directorii de spitale luau șpăgi de la Hexi Pharma

Laura Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma mort într-un accident dubios, a spus despre acesta că era agent SIE și că era filat în permanență. Fosta soție a lui Condrea a spus jurnaliștilor prezenți la Tribunalul București că afaceristul a dat șpăgi la toți directorii de spitale pentru a putea primi contracte.

dan condreaLaura Georgescu face dezvăluiri bombă despre trecutul fostului ei soț și dă în vileag tot. Femeia a mers joi la Tribunalul Bucureşti pentru un termen în procesul de custodie a copilului pe care îl are cu fostul patron al companiei. La ieşirea din sala de judecată, femeia a spus că Dan Condrea a fost ofiţer SIE, fiind filat în permanenţă.

”Nu era un om obișnuit, era ofițer SIE. E o presupunere a mea. L-am întrebat dacă este cumva ofițer al SIE. Nu mi-a dat niciun răspuns, a spus eu nu primesc ordine de la tine. Până atunci raportul de forțe stătea altfel. M-am dus mai departe cu investigația, i-am spus că vreau și eu un sistem din ăsta off-shore. Am primit cartea de vizită a domnului de la Laveco, acolo erau cetățeni maghiari, cetățeni ruși…Mi-a atras atenția și faptul că îmi impunea să petrecem vacanțele în România, dar în 2007, 2008, 2009 a preferat destinații externe. A plecat fără mine, ceea ce nu se întâmplase până atunci. Dintr-o dată a simțit nevoia să se înarmeze, să își cumpere un pistol. Nu știu dacă era cu aer comprimat sau cu bile. Mi-a atras atenția ușurința cu care a obținut permisul de port-armă de la Ministerul de Interne. Nu era un civil oarecare, ci era un ofițer al Serviciului SIE”, a spus fosta soție a lui Dan Condrea la emisiunea 100 de minute de la Antena 3.

Fosta soție a lui Dan Condrea a povestit cum a remarcat că, subit, bazele de date pe care le avea în calculator Dan Condrea s-au modificat și pot constitui probe legate de protecția politică pe care o primea acesta.

”Erau baze de date. În spitale sunt membri de partid. Bazele de date cu spitalele începuseră să își schimbe formatul. În acele fișiere erau trecute și partide, sume de bani. Lucrurile astea le-am descoperit la o percheziție personală, când el era plecat din țară” a mai spus Laura Georgescu.

Au apărut acuzații extrem de grave privind modul în care Dan Condrea se folosea de activitatea Unilab, acolo unde urmau să fie făcute experimente cu diverse tulpini ale unor bacterii patogene, în condițiile în care laboratorul nu era autorizat în acest sens, iar activitățile de acest gen sunt strict interzise. Laura Georgescu a spus că a predat o serie de documente și un laptop cu dovezi către un angajat al SRI.

Percheziția am făcut-o în decembrie 2008. Într-un weekend când nu era în cartier, iar Unilab era într-un spațiu al meu, am predat sacoșa cu acte constitutive și planul de afaceri pe acest laborator care urma să se joace cu tulpini de bacterii înalt patogene. Am predat tot și am oprit activitatea pe Unilab. Nu a mai putut face nimic, nu mai avea acte, nu mai avea laptop. De atunci au început să curgă amenințările cu moartea, că mă împușcă. Am crezut că e suficient să sigilez afacerea Unilab și să predau către SRI. Eu nu pot să fac și treaba doamnei Codruța Kovesi” a subliniat fosta soție a lui Dan Condrea.

Ipoteza sinuciderii patronului Hexi Pharma a fost infirmată din nou de Laura Georgescu, însă sunt doar speculații.

”Nu era depresiv, niciodată nu a arătat porniri suicidale. Era genul care te omora el pe tine, în niciun caz să își facă rău singur” a conchis Laura Georgescu.

Femeia susține că fetița nu era la ea în momentul accidentului patronului Hexi, astfel că Dan Condrea nu se ducea să ia copilul, în acea seară, în care a murit, așa cum s-a spus până acum.

Hexi Pharma a fost al doilea lider pe piaţă, în anul 2015, în ceea ce priveşte contractele pentru dezinfectanţi cu spitalele de stat, în valoare de aproape opt milioane de lei, potrivit datelor publicate joi de Ministerul Sănătăţii.

Pe primul loc este firma Al Carina SRL, cu sediul în Ploieşti, care a vândut dezinfectanţi în valoare totală de 10.024.356 lei, având încheiate trei contracte, dintre care unul de peste zece milioane de lei cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

În urma contractelor licitate, Hexi Pharma CO SRL ocupă al doilea loc la nivel naţional pe 2015, cu venituri totale de 7.928.378 lei din 607 contracte.

Cel mai mare contract încheiat de firmă este de 80.000 de lei cu Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, urmat de un contract în valoare de 40.800 de lei, cu Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, din Suceava.

Hexi Pharma menţiona miercuri într-un comunicat de presă că are încheiate contracte care însumează 20% din piaţă.

>